Home » Administratie » Județul Vaslui va avea o monografie economico-militară

Județul Vaslui va avea o monografie economico-militară

Consilierii județeni au aprobat în ședința de ieri întocmirea Monografiei economico-militare a județului Vaslui. Aceasta reprezintă o bază de date cu informații referitoare la principalele elemente geografice și de infrastructură, resurse materiale, energetice și umane, necesare asigurării ordinii publice și securității naționale, prevenirii și gestionării situațiilor de urgență și de criză, precum și pentru acordarea Sprijinului Acțiunii Gazda (HNS) în cadrul acțiunilor cu statele membre NATO și partenere. Monografia este destinată structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale în vederea îndeplinirii responsabilităților legale, a organizării, planificării și elaborării documentelor programatice (planurii, scenarii, concepte, sinteze, studii și evaluări strategice) care servesc la fundamentarea deciziilor liderilor militari, implementarea programelor și proiectelor plotico-militare și militare asumate la nivel național și internațional, precum și în conducerea acțiunilor armatei române pe timp de pace, în situații de criză și/sau la război.

Din punct de vedere structural, monografia cuprinde: istoria și geografia unității administrativ-teritoriale; structura demografică și fondul de locuințe; surse de apă potabilă și industrială; fondul forestier; rețele rutiere și de cale ferată; lucrări de artă; rețele de comunicații și de energie electrică; operatori economici; spații de depozitare; unități de cazare și alimentașie publică; unități de asistență medicală; conducte magistrale de transport etc. (L.M.)

Consilierii județeni au aprobat în ședința de ieri întocmirea Monografiei economico-militare a județului Vaslui. Aceasta reprezintă o bază de date cu informații referitoare la principalele elemente geografice și de infrastructură, resurse materiale, energetice și umane, necesare asigurării ordinii publice și securității naționale, prevenirii și gestionării situațiilor de urgență și de criză, precum și pentru acordarea Sprijinului Acțiunii Gazda (HNS) în cadrul acțiunilor cu statele membre NATO și partenere. Monografia este destinată structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale în vederea îndeplinirii responsabilităților legale, a organizării, planificării și elaborării documentelor programatice (planurii, scenarii, concepte, sinteze, studii și evaluări strategice)…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile