Home » World » Obama: Rusia riscă noi sancțiuni dacă nu ia măsuri rapide pentru detensionarea crizei ucrainene

Obama: Rusia riscă noi sancțiuni dacă nu ia măsuri rapide pentru detensionarea crizei ucrainene

Președintele american, Barack Obama, a amenințat miercuri Rusia cu noi sancțiuni, dacă aceasta refuză să ia „măsuri rapide” pentru detensionarea situației în Ucraina, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

În cursul unei convorbiri telefonice cu premierul italian, Matteo Renzi, Obama a „subliniat necesitatea ca Rusia să ia măsuri concrete pentru a înceta transportul de armament spre Ucraina și să-și folosească influența asupra grupurilor separatiste, pentru a le convinge să respecte armistițiul privind încetarea focului”, potrivit Executivului american.

Obama și Renzi au „convenit că continue cooperarea în vederea impunerii unor noi sancțiuni împotriva Russie, dacă aceasta nu va lua măsuri rapide penru detensionarea situației din estul Ucrainei”, afirmă Casa Albă.

Ei au subliniat „importanța pentru Guvernul ucrainean și separatiști de a continua discuțiile cu privire la punerea în aplicare a planului de pace propus de președintele” ucrainean Petro Poroșenko. Occidentalii acuză Rusia că oferă armament insurgenților, cu scopul de a destabiliza aceasă fostă republică sovietică, care urmează să semneze vineri Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Sursa: mediafax.ro

Președintele american, Barack Obama, a amenințat miercuri Rusia cu noi sancțiuni, dacă aceasta refuză să ia "măsuri rapide" pentru detensionarea situației în Ucraina, a anunțat Casa Albă într-un comunicat. În cursul unei convorbiri telefonice cu premierul italian, Matteo Renzi, Obama a "subliniat necesitatea ca Rusia să ia măsuri concrete pentru a înceta transportul de armament spre Ucraina și să-și folosească influența asupra grupurilor separatiste, pentru a le convinge să respecte armistițiul privind încetarea focului", potrivit Executivului american. Obama și Renzi au "convenit că continue cooperarea în vederea impunerii unor noi sancțiuni împotriva Russie, dacă aceasta nu va lua măsuri rapide…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: