Home » Social » „În viață trebuie să te descurci de unul singur”

„În viață trebuie să te descurci de unul singur”

Interviu cu bârlădeanca Iulia Clisu, cea care a câștigat locul III în cunoscuta competiție „Dansez pentru tine”

Timp de câteva luni, sezonul 2013 al concursului „Dansez pentru tine” a ținut bârlădenii cu sufletul la gură. Concitadina lor, Iulia Clisu, a avut o evoluție bună și de la ediție la ediție, era tot mai aproape de premiul cel mare. Puțin a lipsit să-l câștige, dar și așa s-a aflat pe podium obținând locul III.

Am întâlnit-o pe Iulia zilele trecute, la Festivalul internațional de dans „Fantezii de vară”, unde a dansat în deschidere. Am regăsit-o la fel de optimistă, ușor schimbată, dar realistă. Viața i-a oferit o lecție dură. Concursul nu i-a schimbat viața, așa cum poate unii s-ar fi așteptat. Nimeni nu a căutat-o pentru a o ajuta să-și îndeplinească visul de a deveni o mare dansatoare. A învățat repede că în viață trebuie să te descurci singur. E conștientă că, în România, abia după ce ai cunoscut succesul și devii celebru începi să stârnești interesul și să fii căutat, însă Iulia vrea să ajungă sus prin propriile forțe. și este pregătită să lupte până la capăt, așa cum a declarat și în interviul pe care ni l-a acordat.

-Mă bucur să te regăsesc la Bârlad, pe această scenă, în deschiderea celei de-a XI-a ediții a Festivalului „Fantezii de vară”.

-Mă simt onorată să mă întorc la Bârlad. Am emoții pentru că atunci când dansez pe scena aceasta, dansez din suflet. Nu se compară cu nici o altă scenă sau emisiune TV. Aici am dansat când eram mică, aici am pășit pentru prima dată pe scenă, aici mi-a îndrumat primii pași doamna Monica Moraru. Tot ce fac aici, fac cu pasiune.

-Devii nostalgică atunci când vorbești de orașul tău natal.

-Da, pentru că, de câteva luni, m-am mutat la un liceu din București. Vreau să evoluez, să învăț cât mai multe despre dans, să continui acest drum și să devin o dansatoare profesionistă iar când voi ajunge sus am să spun tuturor că eu la Bârlad m-am format, îndrumată de o doamnă care m-a făcut să iubesc enorm dansul. Am fost și de Paște la Bârlad, la un alt concurs organizat de doamna Monica Moraru. M-am implicat în organizare, am fost și în juriu, ca și acum, la „Fantezii de vară”. Am făcut tot ce-am putut pentru tinerii dansatori.

-Apropo de micii dansatori, ce sfat le dai celor care vor să facă din dans o carieră?

-Pentru aceștia am un singur sfat: să-și canalizeze toată energia către acest domeniu, pentru că e foarte greu să fugi după doi iepuri. Dacă vrei să devii dansator trebuie să te axezi doar pe dans. Este important, de asemenea să găsești un instructor foarte bun, cum este doamna Monica. Ea mi-a fost ca o a doua mamă. La București nu am avut pe nimeni care să fie așa.

-Ai câștigat totuși locul III la „Dansez pentru tine” și ți-ai demonstrat valoarea. Viața ta s-a schimbat de atunci?

-Deși sunt o dansatoare oarecum cunoscută acum, nu m-a ajutat nimenidupă marele show. N-a venit nimeni să-mi spună „Vreau să te formez, să-ți construiesc un viitor în dans”. Nu mi-a dat nimeni niciun sfat sau dacă mi l-a dat, a avut alte interese. Așa-i în viață. Trebuie să te descurci pe cont propriu și dacă reușești, să fii mândru că ai ajuns acolo prin propriile forțe și prin munca ta.

-Trupa „Splendid”, în care ai dansat mulți ani și împreună cu care ai luat zeci de premii importante, s-a destrămat. Mulți dintre componenții ei vor merge la facultate. Ce șanse crezi că mai are să se refacă?

-Eu sunt convinsă că doamna Monica Moraru va reuși să formeze o trupă nouă, închegată. Am s-o ajut și eu cât îmi va permite timpul. La cât o știu eu de bătăioasă, doamna Monica va avea în curând o trupă cu care va obține rezultate foarte bune, și de ce nu, chiar mai bune decât a obținut vechea trupă „Splendid”.

A consemnat Mihaela NICULESCU

Interviu cu bârlădeanca Iulia Clisu, cea care a câștigat locul III în cunoscuta competiție "Dansez pentru tine" Timp de câteva luni, sezonul 2013 al concursului „Dansez pentru tine” a ținut bârlădenii cu sufletul la gură. Concitadina lor, Iulia Clisu, a avut o evoluție bună și de la ediție la ediție, era tot mai aproape de premiul cel mare. Puțin a lipsit să-l câștige, dar și așa s-a aflat pe podium obținând locul III. Am întâlnit-o pe Iulia zilele trecute, la Festivalul internațional de dans „Fantezii de vară”, unde a dansat în deschidere. Am regăsit-o la fel de optimistă, ușor schimbată,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile