Home » Politic » Comunicat de presa – "Convenția de la Istambul un reper istoric pentru țara noastră"
Ana Birchall

Comunicat de presa – "Convenția de la Istambul un reper istoric pentru țara noastră"

România a semnat Convenția de la Istanbul. Semnarea Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor este un reper istoric pentru țara noastră.

„Un obiectiv important al meu, în calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, a fost semnarea și ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Mă bucur că astăzi România se alătură statelor semnatare și că toate eforturile instituționale și personale au dat rezultate. Prin semnarea Convenției de la Istanbul, Guvernul României se alătură statelor membre ale Consiliului Europei care condamnă cu fermitate violența împotriva femeilor și discriminarea de gen” a declarat Ana Birchall.

Parlamentarul PSD a subliniat că acest moment are o însemnătate aparte pentru victimele unor infracțiuni deosebit de grave.

„Am încrederea că semnarea acestei Convenții de către partea română va avea efecte directe și semnificative, inclusiv în schimbarea legislației privind combaterea violenței de orice fel, combaterea violenței împotriva femeilor, dar și combaterea discriminării financiare pe piața muncii. Fac un apel către Parlamentul României să înceapă procedura de ratificare în regim de urgență, având în vedere importanța actului semnat astăzi la Strasbourg.”

România a semnat Convenția de la Istanbul. Semnarea Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor este un reper istoric pentru țara noastră. "Un obiectiv important al meu, în calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, a fost semnarea și ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Mă bucur că astăzi România se alătură statelor semnatare și că toate eforturile instituționale și personale au dat rezultate. Prin semnarea Convenției de la Istanbul, Guvernul României se alătură statelor membre ale Consiliului Europei care condamnă cu fermitate violența împotriva femeilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: