Vară "agitată" la Biblioteca "Belloescu" Bârlad
Deși vacanța îndeamnă la somn și lenevire, bibliotecarii vor să-i țină în priză pe bârlădeni printr-o serie de activități care de care mai antrenante.
Pe toată perioada vacanței de vară, copiii bârlădeni și nu numai pot participa la diverse activități extrașcolare, care mai de care mai atractive și totodată educative, organizate de Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad.
Bibliotecarii au mizat pe faptul că bârlădenii sunt atrași de lectură și au demarat o serie de proiecte pentru copiii și pentru adulții pasionați de lectură.
Ziua de marți, 15 iulie, va fi dedicată cunoașterii obiceiurilor și tradițiilor populare din zona Moldovei, prin intermediul Cercului „Pe urmele tradiției” (cerc de meșteșuguri populare, icoane de vatră, icoane pe sticlă, ouă încondeiate), coordonat de meșterul popular local Dan Horgan, între orele 14.00-17.00.
De asemenea, în fiecare miercuri cei mici și nu numai sunt așteptați să vizioneze un film documentar, activitate ce face parte din proiectul „Matineul de vacanță”.
Activitățile vor continua și joia, când prichindeii bârlădeni se vor putea implica în activități creative și distractive alături de BiblioVoluntarii „Stroe S. Belloescu”, transformând astfel curtea bibliotecii în „Ludoteca din grădină”.
„Ieri, toți copiii utilizatorilor noștrii și nu numai, au participat la «Ora de engleză» și «Atelierul prichindeilor». Copiii au fost foarte încântați, s-au jucat și au învățat lucruri noi alături de BiblioVoluntarii noștri, care s-au dovedit a fi extrem de răbdători și creativi. Le mulțumim pentru că sunt mereu alături de noi și ne sprijină ori de câte ori avem nevoie. Îi așteptăm pe prichindei în fiecare joi, de la ora 9.00 pentru alte activități interesante, de unde cu siguranță vor avea ce învăța” a precizat Cristina Vizitiu, directorul Bibliotecii „Belloescu”.
În zilele de vineri, cei mici au posibilitatea să pășească în lumea magică a poveștilor, începând cu ora 10.00.
Special pentru adulții pasionați de beletristică, biblioteca organizează „Seara de lectură”, o activitate care se desfășoară lunar.
Un proiect realmente interesant este „Cartea călătoare”, prin care cititorii pot să dăruiască și celorlalți din pasiunea lor pentru cărți, dăruind-o pe cea care le-a plăcut și i-a impresionat. La rândul lor, ei pot și să primească volume pe care doresc să le citească, într-un mod liber și necondiționat.
„Vă invităm, zilnic, la raftul nostru cu cărți expus în fața instituției, de unde vă puteți alege cartea dorită, cu condiția de a lăsa în loc o altă carte citită care v-a plăcut și pe care ați recomanda-o și celorlalți utilizatori. Nu trebuie să vă speriați că nu aveți timp să o citiți, nimeni nu vă grăbește, trebuie doar să nu o lăsați uitată pe un raft, ci să o citiți iar mai apoi să o dăruiți altcuiva care dorește șă o citească sau să o aduceți din nou la Bibliotecă și de aici va pleca mai departe. Cartea călătoare nu trebuie să se oprească” a menționat Cristina Vizitiu, directorul bibliotecii municipale. (Daniela PORUMB)