Home » Invatamant » Elevii vasluieni, premiați de Principesa Moștenitoare Margareta

Elevii vasluieni, premiați de Principesa Moștenitoare Margareta

Ieri, elevi din cadrul Cercului de creație literară de la Palatul Copiilor Vaslui au fost premiați, în Sala Regilor din Palatul Elisabeta, de către Principesa Moștenitoare Margareta, pentru rezultatele obținute în cadrul concursului internațional “Basmele Reginei Maria”.

Concursul, aflat la ediția a IX-a, este un proiect desfășurat anual, din 2006, la inițiativa Palatului Copiilor Craiova și Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în parteneriat cu Colegiul Național “Fratii  Buzesti” și Colegiul Național ”Carol I”, și se află sub înaltul patronaj al Principesei Moștenitoare și al Principelui Radu.

Anul acesta, s-au înscris la concurs 642 de elevi din 16 județe ale țării, dar și din Italia, Marea Britanie, Franța și Serbia. Lucrările au fost împărțite pe trei secțiuni: basme, artă plastică și arte digitale.

Basmele scrise de elevi au fost publicate într-un volum, iar picturile și ilustrația de basm urmează să fie reunite într-un album.

În urma participări la secțiunea “basm”, elevii Palatului Copiilor Vaslui, au obținut cinci premii, dintre care două locuri întâi, prin frații Miruna și Valentin Dediu. Pe pozitia a doua s-a clasat Ernest Maxim și Cosmin Roman, locul al treilea revenindu-i Adrianei Agape.

La secțiunea arte digitale, s-au obținut patru premii întâi, un premiu doi și două mențiuni.

Premianții concursului „Basmele Reginei Maria” au vizitat pentru prima oară Palatul Elisabeta. Au văzut biroul Regelui Mihai, colecția de artă contemporană și colecția de costume ale Reginei Elena. Ceremonia de premiere a avut loc în Sala Regilor, iar premiile au fost înmânate chiar de strănepoata Reginei Maria.

“Premierea s-a desfășurat la Palatul Elisabeta din București, întânlirea cu Principesa Moștenitoare prilejduind un moment de bucurie și emoții intese în inimile tuturor participanților”, a declarat Adrian Gherghe, instructor în cadrul Cercului de creație literară Palatul Copiilor Vaslui. (Andrei STESCU)

Ieri, elevi din cadrul Cercului de creație literară de la Palatul Copiilor Vaslui au fost premiați, în Sala Regilor din Palatul Elisabeta, de către Principesa Moștenitoare Margareta, pentru rezultatele obținute în cadrul concursului internațional “Basmele Reginei Maria”. Concursul, aflat la ediția a IX-a, este un proiect desfășurat anual, din 2006, la inițiativa Palatului Copiilor Craiova și Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în parteneriat cu Colegiul Național “Fratii  Buzesti” și Colegiul Național ”Carol I”, și se află sub înaltul patronaj al Principesei Moștenitoare și al Principelui Radu. Anul acesta, s-au înscris la concurs 642 de elevi din 16 județe ale țării, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: