Home » Social » Tabăra de astronomie de la Bădeana, atractivă și pentru străini

Tabăra de astronomie de la Bădeana, atractivă și pentru străini

Membrii Astroclubului „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” au fost, timp de trei zile, cu capul … în stele. De fapt, este vorba de tabăra de vară, organizată de club și de Observatorul Astronomic Bârlad, la Bădeana, într-un loc special ales pentru o cât mai bună vizibilitate a cerului.

Tabăra s-a încheiat pe 28 iulie, cu două zile mai puțin decât fusese planificat, motivele scurtării evenimentului fiind de ordin administrativ, după cum au precizat organizatorii.

«Să cunoaștem cerul!» a fost numele primei ediții a acestei tabere. În schimb, nu este prima ieșire la observații astronomice în afara orașului Bârlad a clubului «Perseus». Din 2012, în perioada de vară (iunie și iulie), organizăm o dată pe lună mici tabere de astronomie de două nopți” a menționat Dumitru Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Astroclubului „Perseus”.

Evenimentul a fost unul care a stârnit și interesul pasionaților de astronomie din afara țării, așa încât, membrilor astroclubului li s-au alăturat turiști străini din mai multe țări precum Taiwan, Brazilia, Austria, Polonia sau Republica Moldova.

„Observațiile astronomice în afara orașului au un rol foarte important în promovarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor, studenților dar și a publicului larg. Aceast gen de activitate se desfășoară departe de luminile orașului, într-o zonă cu poluare luminoasă redusă, acolo unde cerul oferă un spectacol deosebit” a menționat Ciprian Vîntdevară.

Organizatorii își doresc ca această tabără să se desfășoare în fiecare an în lunile iunie sau iulie. (Daniela PORUMB)

Membrii Astroclubului "Perseus" din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" au fost, timp de trei zile, cu capul ... în stele. De fapt, este vorba de tabăra de vară, organizată de club și de Observatorul Astronomic Bârlad, la Bădeana, într-un loc special ales pentru o cât mai bună vizibilitate a cerului. Tabăra s-a încheiat pe 28 iulie, cu două zile mai puțin decât fusese planificat, motivele scurtării evenimentului fiind de ordin administrativ, după cum au precizat organizatorii. „«Să cunoaștem cerul!» a fost numele primei ediții a acestei tabere. În schimb, nu este prima ieșire la observații astronomice în afara orașului Bârlad a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: