altex
Invatamant

Educație de calitate la Biblioteca Județeană Vaslui

Ieri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui, peste 70 de elevi din comunele Oșești, Rebricea, Pungești, Vulturești, dar și din orașele Negrești și Vaslui au participat la Formul Educației – Acces la o educație de calitate. Proiectul aparține Fundației World Vision România și a fost inițiat în parteneriat cu Biblioteca Județeană Vaslui cu sprijinul cadrelor didactice din școlile aferente comunelor participante.

Evenimentul a fost la cea de-a doua ediție, având ca scop promovarea educației de calitate în rândul elevilor din mediul rural.

„Biblioteca Județeană a răspuns afirmativ provocării celor de la Word Vision și ne bucurăm să fim gazdă, pentru că, alături de școli, și noi, Biblioteca, contribuim la educația și dezvoltarea personală a elevilor” a declarat Luminița Șerban, șef serviciu la Biblioteca Județeană.

Considerând că tinerii sunt cel mai bun canal de comunicare, discuțiile din cadrul eveimentului au fost facilitate de la copil la copil. Astfel, pe tot parcursul zilei de ieri, elevii au participat la diverse exerciții practice, în urma cărora au putut concluziona ce înseamnă pentru ei o educație de calitate și cum ar putea beneficia de servicii educaționale de calitate, în comunitatea lor. Totodată, elevii au avut ocazia să confrunte părerile lor cu ale altor elevi și să vadă ce schimbări pot aduce.

Tot în cadrul proiectului, fiecare echipă din fiecare comună a împărtășit celorlalte echipe proiectele derulate în anul școlar precedent în speranța că vor da naștere unor idei bune pentru ceilalți. De exemplu, unul din proiectele prezentate a fost „Obosit să fac naveta” inițiat de cei din Rebricea care, sătui să facă naveta de la Bolați la Draxeni, mai ales iarna, au cerut un autobuz.

test

Copiii participanți s-au arătat entuziasmați de prezența la un asemenea eveniment care, au spus ei, este o experiență frumoasă.

„E prima dată când vin, însă e frumos și special și mă bucur că am ocazia să învăț ceva nou” a spus Alexandra, o elevă participantă din Tufești de Jos, comuna Rebricea.

„Am venit timizi și sperăm să scăpăm de asta și să ne dezvoltăm anumite abilități ca să avem o educație de calitate” ne-a mărturisit Amina, o altă micuță participantă, care a fost prezentă și anul trecut când evenimentul s-a desfășurat la Negrești.

Un alt elev participant, însă mai mare și cu mai multă experiență este Ionuț, din Negrești, care a venit să împărtășească din experiența lui anterioară ce înseamnă acest eveniment. „Am fost și anul trecut, pe 31 mai, la prima ediție a evenimentului, la Negrești, și am venit și anul acesta. Acum, am venit mai mult să-mi spun opinia despre ce înseamnă o educație de calitate pentru mine, însă și să ascult, să aflu părerile celor din mediul rural cu privire la accesul la educație” a spus elevul.

Evenimentul s-a încheiat cu premierea participanților, urmată de un tur al Bibliotecii Județene și nu în ultimul rând, o plimbare prin oraș.(Roxana NĂSTASĂ)

Related Articles

Back to top button