Fostul șef al spionilor din România, mesaj către Turcescu: „Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit, l-a obligat cineva?!”
„Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit, l-a obligat cineva?!” Astfel a comentat, marți seara, cazul Turcescu, fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, care în cursul zilei de luni a demisionat din fruntea serviciului pe care l-a condus timp de doi ani.
Deconspirarea în direct venită din partea fostului jurnalist Robert Turcescu „creează probleme de credibilitate serviciilor”, a spus, marți seara, la Realitatea TV, Teodor Meleșcanu, fost șef SIE.
„Niciodată nu ai voie să deconspiri numele agenților care lucrează pentru tine. Se erodează încrederea privind capacitatea serviciului. Gândiți-vă că mergi să convingi pe cineva să lucreze pentru România și-i spui: Stai liniștit, nu ți se va întâmpla nimic. Și a doua zi se vede în ziare.Sigur, asta ne afectează credibilitatea. Este o infracțiune să deconspiri pe cineva. Lumea poate să-și închipuie lucruri halucinante câteodată”, a explicat Meleșcanu.
Teodor Meleșcanu a precizat că nu cunoaște cazul concret privitor la Robert Turcescu, pe care-l cunoaște „doar ca ziarist”: „L-am considerat pe Robert Turcescu un ziarist de mare talent și de mare viitor. Cu atât mai mare a fost surpriza mea când am văzut pe televizor că a fost pus în situația de a se deconspira el însuși. Înțeleg zbuciumul și tragedia prin care trece. L-am simțit extrem de tulburat, cu probleme foarte mari de conștiință.”
Cu toate acestea, Meleșcanu a criticat gestul făcut de Turcescu, despre care a sugerat că a lucrat de bunăvoie cu serviciile, nefiind obligat de nimeni. „Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit? Dacă o faci, trebuie să o duci până la capăt. Avem candidați care vin la recrutare, unii renunță, nimeni nu te silește. Vin din patriotism, nu pentru avantaje materiale. Nu înțeleg cum a ajuns Robert să fie recrutat, pentru că nu putea să fie recrutat fără să-și dorească”.
Sursa: gandul.info
ZZZt…Serviciile secrete romanisthane (in numar colosal de 7 , singura tara cu atitea serv secr) au ca scop protejarea grupurilor politice aflate la puterea statului, in rest, totul e la vedere si usor de descoperit. Doar nu credeti ca avem servicii de spionaj de elita mondiala ce joaca la nivel geopolitic inalt. Pun o intrebare. Avem macar un agent pe la Kremlin,? LA Washington nu/i nevoie ? Pt astfel de jocuri e nevoie de bani multi si oameni capabili de sacrificiu…nu ziaristi plingaciosi ce/si fac „mea culpa”, din senin, la televiziuni mediocre. Cu astfel de oameni activam extern? Criteriile de eligibilitate sunt slugarnicia , supunerea.? Halal spioni mai avem. Asa tara , asa servicii. 🙂 Bani aruncati pe fereastra.
a acceptat pt bani……..