Sanatate

Spitalul Județean, dat în judecată de șase medici

Șase medici ginecologi au dat în judecată Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru neplata sporurilor de risc. Unitatea sanitară a mai fost dat în judecată în primăvara acestui an din aceiași cauză, iar 13 medici au primit câștig de cauză.

George VARZARI

Spitalul județean de Urgență Vaslui a fost dat în judecată pentru neplata sporului de risc de către șase medici ginecologi. Aceștia au solocitat în instanță drepturile bănești pentru activitatea desfășurată în sala de operații.

Nu este prima dată când conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui este chemat în instanță de medicii care desfășoară intervenții chirurgicale în sălile de operații. În primăvara acestui an, 13 medici au primit câștig de cauză în instanță pentru neplata sporurilor de risc pe ultimul an lucrat. Magistrații au admis cererea medicilor care fac parte din secțiile de Chirurgie generală, Oftalmologie, Pediatrice, ORL și Ortopedie de a primi 50 la sută la salariul de bază, prin aplicarea sporului de risc.

“În condițiile în care o parte din activitate o desfășurăm în blocul operator, este normal să ne cerem acest drept în instanță. Nu putem spune care sunt sumele ce urmează să le primim pentru că fiecare medic are un număr diferit de ore lucrate în sala de operații, judecătorii fiind cei care vor stabili ce drepturi bănești ni se cuvin”, a declarat Gabriela Rusu, șeful Secției de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, pentru mediafax.ro.

De partea cealaltă, managerul unității sanitare, Ana Rinder afirmă că în cazul în care decizia instanței nu va fi favorabilă spitalului, aceasta va fi atacată cu apel.

“Instanța a decis ca acest spor să se aplice doar pentru timpul efectiv în care medicii își desfășoară activitatea în sălile de operații. Nu putem spune care sunt sumele ce urmează a fi plătite, în acest sens urmând să primim motivarea instanței. Oricum, hotărârea va fi atacată cu apel”, a spus managerul Ana Rinder.

Într-un caz similar, medicii au obținut în instanță sporul de risc, fiind constituit din suma de 600.000 de lei ce va fi plătită în tranșe pe o perioadă de cinci ani. Prima tranșă este constituită din 10 la sută din totalul sumei, precum este prevăzut în legislație.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

2 Comments

  1. Faceti fratilor greva, revoltati-va, faceti revolutie, sa va dea banii…munca voastra,e dreptul vostru…luptati pana la ultimul franc,de dreptul vostru

  2. sunt medici kre merita sa ia acele sporuri,da` altii kre merita un scuipat intre ochi,habar nau cei medicinaa 🙁

Back to top button