Home » Invatamant » O nouă găselniță a Ministerului Educației: Părinții vor semna angajamente cu școala

O nouă găselniță a Ministerului Educației: Părinții vor semna angajamente cu școala

Începând cu semestrul al doilea, părinții vor fi chemați să semneze angajamente cu școala. Vor semna un contract și vor fi responsabili pentru ținuta copiilor lor, notele și absențele acestora. În schimb, școala se obligă și ea, conform contractului, să asigure condițiile optime de studiu. Din nefericire, cea din urmă regulă menționată este încălcată, pentru că 2.520 de unități de învățământ din țară nu au nici măcar autorizații sanitare de funcționare.

Roxana NĂSTASĂ

Din semestrul al doilea, copiii vor fi dați la școală pe semnătură. Părinții vor semna un contract de trei pagini cu reguli, acesta fiind un nou ordin al Ministerului Educației. Părinții văd acest ordin pe o “găselniță”, cei mai mulții fiind de părere că nu va fi respectat.

“Nu văd utilitatea acestui contract. E o altă găselniță a Ministerului. Într-adevăr părinții sunt responsabili pentru copiii lor, dar dacă un copil nu învață sau e neatent la ore, trebuie să plătească părinții pentru asta? Mai întâi să fie cadre didactice bune, dedicate și responsabile și apoi să fie amendați părinții”, a declarat Petronela Strungaru, mama unei fetițe de clasa a III-a.

“Ne-am cam săturat de atâtea reguli și idei noi când în unele părți se dărâmă școlile pe copii. Nu cred că va fi respectat. E o tâmpenie” e de părere un alt părinte, Mihai Antochi.

Așadar, conform contractului, elevii au de respectat 15 reguli, printre care să învețe și să nu mai chiulească de la ore, lucru imposibil pentru unii. Profesorii sunt și ei luați în vizor. Trebuie să își facă datoria,  să se îmbrace decent, să nu ceară bani de la părinți și să nu îi agreseze pe elevi, fizic sau verbal. Școala trebuie și ea să-și asume câteva angajamente, prima obligație fiind aceea de a asigura copiilor condițiile optime de studiu. Teoretic, poate suna bine această regulă, însă practic, nu prea, pentru că 20% dintre școlile din România nu au avize sanitare de funcționare. În județul Vaslui, sunt 213 unități de învățământ în această situație, Vasluiul ocupând locul al treilea în acest clasament neonorabil.

În perioada ce urmează, Ministerul Educației pregătește și normele pentru sanționarea părinților care nu își trimit copiii la școală.

Începând cu semestrul al doilea, părinții vor fi chemați să semneze angajamente cu școala. Vor semna un contract și vor fi responsabili pentru ținuta copiilor lor, notele și absențele acestora. În schimb, școala se obligă și ea, conform contractului, să asigure condițiile optime de studiu. Din nefericire, cea din urmă regulă menționată este încălcată, pentru că 2.520 de unități de învățământ din țară nu au nici măcar autorizații sanitare de funcționare. Roxana NĂSTASĂ Din semestrul al doilea, copiii vor fi dați la școală pe semnătură. Părinții vor semna un contract de trei pagini cu reguli, acesta fiind un nou ordin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: