Home » Social » Un tânăr a ars ca o torță de la o sticlă cu benzină

Un tânăr a ars ca o torță de la o sticlă cu benzină

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din localitatea vasluiană Todirești a ajuns, duminică, la Spitalul de Urgență Vaslui, în stare gravă, după ce a ars de la o sticlă cu benzină. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene, tatăl băiatului a încercat să aprindă focul în sobă cu o sticlă de benzină, însă recipientul s-a aprins, iar bărbatul l-a aruncat cu repeziciune într-o magazie, fără să sufere vreo arsură. Băiatul său, încercând să evite un incendiu, a luat recipientul să-l arunce afară, dar i s-au aprins hainele, suferind arsuri de gradele II și III pe 55% din suprafața corporală. Având în vedere starea gravă în care se afla tânărul, medicii vasluieni au decis transferul său la Spitalul de Arși din București.

„Echipajul medical a preluat bărbatul și l-a transportat la Spitalul de Urgență, dar având în vedere starea sa gravă, arsuri de gradul II și III pe aproximativ 55% din suprafața corporală, medicii au decis să solicite un elicopter SMURD, care să-l ducă pe tânăr la Spitalul de Arși din Capitală”, a declarat, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Acesta este al doilea caz de acest gen din ultimele două luni. Pe 13 decembrie, un alt tânăr, Marius Asofiei, în vârstă de 18 ani, din comuna Pribești, a suferit arsuri grave după ce i-a explodat sticla cu benzină în mână în timp ce voia să aprindă focul în sobă.

Venit spre seară de la bunica sa, băiatul, enervat că tatăl său, aflat sub tratament medicamentos, era în stare de ebrietate, iar în casă era frig și nici mâncare făcută nu era, s-a pus să aprindă focul. A luat o sticlă cu benzină, a turnat în sobă și nu s-a întâmplat nimic. Când a turnat a doua oară pe gura plitei, sticla a explodat și tânărul a luat foc.

Marius a fost transportat la acel moment cu o ambulanță SMURD la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, iar apoi a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arși din București. Acolo, Marius s-a zbătut timp de aproape două săptămâni între viață și moarte, decedând în cele din urmă. (Roxana NĂSTASĂ)

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din localitatea vasluiană Todirești a ajuns, duminică, la Spitalul de Urgență Vaslui, în stare gravă, după ce a ars de la o sticlă cu benzină. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene, tatăl băiatului a încercat să aprindă focul în sobă cu o sticlă de benzină, însă recipientul s-a aprins, iar bărbatul l-a aruncat cu repeziciune într-o magazie, fără să sufere vreo arsură. Băiatul său, încercând să evite un incendiu, a luat recipientul să-l arunce afară, dar i s-au aprins hainele, suferind arsuri de gradele II și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile