Home » Administratie » Ca în junglă: Oameni atacați de animale

Ca în junglă: Oameni atacați de animale

În doar două zile, patru persoane, între care un copil, au ajuns la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, după ce au fost mușcate de animale. Trei au fost atacați de câini și una de un cal.

Numărul mare de câini comunitari lăsați de izbeliște de către stăpâni și lipsa banilor pentru sterilizarea lor reprezintă în continuare un fenomen greu de stăpânit și un pericol pentru sănătatea publică.

Sâmbătă, 31 ianuarie, s-a prezentat la CPU un bărbat de 61 de ani, din Bârlad, după ce a fost mușcat de un câine de gamba dreaptă. A doua zi, au apelat la CPU alte două persoane atacate tot de câini, dar în mediul rural. O femeie de 42 de ani din Grivița a fost mușcată de propriul câine și s-a ales cu plăgi la ambele brațe. De asemenea, a fost atacat și un copil în vârstă de 10 ani din Băcani, care s-a ales cu plagă mușcată frontală și la pleoapa stângă.
Tot în week-end-ul trecut, la CPU a apelat și un bărbat de 22 de ani din Popeni, după ce propriul calul l-a mușcat de mâna dreaptă.

„Toate cele patru persoane mușcate au beneficiat de spitalizare de zi și se prezintă periodic pentru administrarea vaccinului antirabic”, a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

Anul trecut, la spital din Bârlad fost înregistrate 291 cazuri de persoane mușcate de animale. Cele mai multe (254) au fost mușcate de câni, 23 de pisici, cinci de șobolani, șapte de cai și două de șoareci. Din totalul celor 291 de cazuri, 243 au beneficiat de tratament cu vaccin antirabic și doar 48 de ser antirabic și tratamente asociate. Reprezentanții spitalului spun totuși că, în 2014, s-a observat o scădere semnificativă a numărului de persoane mușcate, față de anul anterior. (Mihaela NICULESCU)

 

În doar două zile, patru persoane, între care un copil, au ajuns la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, după ce au fost mușcate de animale. Trei au fost atacați de câini și una de un cal. Numărul mare de câini comunitari lăsați de izbeliște de către stăpâni și lipsa banilor pentru sterilizarea lor reprezintă în continuare un fenomen greu de stăpânit și un pericol pentru sănătatea publică. Sâmbătă, 31 ianuarie, s-a prezentat la CPU un bărbat de 61 de ani, din Bârlad, după ce a fost mușcat de un câine…

Review Overview

User Rating: 4.45 ( 1 votes)

About Simona Vasile

3 comments

  1. OMORATI cainii vagabonzi!

    • Cred ca ai citit alt articol sau nu te duce mintea, nu cainii maidanezi au facut cele mai multe victime, ci tocmai cei aflati in curtile oamenilor, si, culmea victime sunt chiar stapanii lor. Dai sfaturi proaste, mai bine ai cere tu sa fii omorat ca esti sub nivelul de intelegere legal.