Home » Administratie » Direcția Silvică Vaslui, pe primul loc în țară la exportul de fructe de pădure

Direcția Silvică Vaslui, pe primul loc în țară la exportul de fructe de pădure

Direcția Silvică Vaslui este cel mai mare exportator de fructe de pădure din România, exportând în cursul anului trecut peste 230 de tone de măceșe, păducele și porumbe. Fructele, provenite din flora spontană crescută în pădurile din județ, au fost livrate către fabrici din Germania și Belgia.
„Cu toate că anul trecut a fost unul mai slab din punct de vedere al producției de fructe de pădure, am reușit să ne clasăm pe primul loc în țară în ceea ce privește exportul. Am păstrat legătura cu partenerii noștri externi, și ne dorim să obținem și anul acesta contracte care să aducă venituri consistente”, a declarat directorul Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.
Pe lângă măceșe, păducele și porumbe, Direcția Silvică Vaslui a realizat și o producție de 72,5 tone de plante medicinale, respectiv flori de tei, păducel, sunătoare și coada șoricelului, precum și frunze de nuc.
Potrivit directorului Cătălin Idriceanu, condițiile naturale de anul trecut au fost foarte bune pentru plantele medicinale, suma totală încasată din astfel de plante fiind de 870.000 de lei. Banii obținuți de Direcția Silvică Vaslui din livrarea de fructe de pădure și plante medicinale reprezintă 8% din cifra de afaceri a instituției, care are drept activitate principală comercializarea de masă lemnoasă. (R.N.)

Direcția Silvică Vaslui este cel mai mare exportator de fructe de pădure din România, exportând în cursul anului trecut peste 230 de tone de măceșe, păducele și porumbe. Fructele, provenite din flora spontană crescută în pădurile din județ, au fost livrate către fabrici din Germania și Belgia. „Cu toate că anul trecut a fost unul mai slab din punct de vedere al producției de fructe de pădure, am reușit să ne clasăm pe primul loc în țară în ceea ce privește exportul. Am păstrat legătura cu partenerii noștri externi, și ne dorim să obținem și anul acesta contracte care să…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile