Home » Invatamant » Polițiștii s-au întâlnit cu elevii de Ziua Internațională a Non-violenței în școală

Polițiștii s-au întâlnit cu elevii de Ziua Internațională a Non-violenței în școală

În săptămâna care a trecut, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, dar și la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, în cadrul unei activități organizate de reprezentanți ai bibliotecii, cu ocazia Zilei Internaționale a Non-violenței în școală, sărbătorită în multe țări pe data de 30 ianuarie. La această activitate au participat elevi de la Liceul cu Program Sportiv și de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din municipiul Vaslui, sub îndrumarea doamnei profesor Doina Danu.
Polițiștii au dezbătut aspecte atât de răspundere penală și contravențională, cât și probleme frecvente cu care se pot confrunta tinerii în societate precum traficul de ființe umane, consumul de substanțe interzise și violența.
Activitatea de la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, moderată de bibliotecar Luciana Macovei a constituit un prilej de discuție atât la nivel teoretic despre formele de manifestare ale violenței în școală, dar și despre cazuri și situații concrete cu care elevii se pot întâlni zi de zi.
Elevii au înțeles că violența este un fenomen în fața căruia nu trebuie nici să cedeze, nici să răspundă cu aceeași monedă, dar nici sa fie indiferenți și lipsiți de reacție. (R.N.)

În săptămâna care a trecut, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, dar și la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, în cadrul unei activități organizate de reprezentanți ai bibliotecii, cu ocazia Zilei Internaționale a Non-violenței în școală, sărbătorită în multe țări pe data de 30 ianuarie. La această activitate au participat elevi de la Liceul cu Program Sportiv și de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din municipiul Vaslui, sub îndrumarea doamnei profesor Doina Danu. Polițiștii au dezbătut aspecte atât de răspundere penală și contravențională,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: