Home » Justitie » Victimele șoferilor începători

Victimele șoferilor începători

Doi bărbați au fost răniți în urma a două accidente rutiere, la volanul mașinilor aflându-se șoferi fără experiență în conducere.
În noaptea de 31 ianuarie spre 1 februari pe DJ 248, în afara localității Rebricea, a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Polițiștii Serviciului Rutier au găsit la locul producerii acestuia un autovehicul în care se afla un tânăr de aproximativ 20 ani, în stare de inconștiență. După intervenția echipajului de descarcerare, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fiind internat cu diagnosticul „comă grad IV, fractură membru inferior”.
Polițiștii au stabilit că, în noaptea respectivă, autovehiculul în cauză a fost sustras din curtea locuinței unui bărbat de 53 ani, din comuna Vulturești. Conducătorul auto, identificat de polițiști în persoana lui Andrei D., de 20 ani, din comuna Drăgușeni, județul Iași a condus autovehiculul pe DJ 248 și în afara localității Rebricea, pe fondul vitezei neregulamentare și a lipsei de experiență în conducere, acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autovehiculul a lovit un cap de pod de pe partea stângă a părții carosabile.
La verificarea în baza de date privind posesorii de permise de conducere, polițiștii au constatat faptul că Andrei D. nu posedă un astfel de document. Tânărului i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele acestuia polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului (având în vedere faptul că din declarațiile martorilor rezultă că tânărul a consumat băuturi alcoolice în seara respectivă).
Cel de-al doilea accident a avut loc ieri dimineață, pe DN 2F, la ieșirea din municipiul Vaslui către Bacău. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Vaslui s-au deplasat la locul producerii acestuia, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit următoarele Marius C, un tânăr de 26 ani, din municipiul Vaslui, conducea o autoutilitară din direcția Vaslui către Bacău, iar pe fondul neatenției în conducere, a acroșat cu oglinda lateral dreapta un bărbat în vârstă de 62 ani, din comuna Pușcași, care se deplasa în mod regulamentar pe marginea părții carosabile.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost internat cu diagnosticul „fractură cu deplasare gambă dreaptă”. Polițiștii au testat alcoolscopic conducătorul auto, rezultând faptul că acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (R.N.)

Doi bărbați au fost răniți în urma a două accidente rutiere, la volanul mașinilor aflându-se șoferi fără experiență în conducere. În noaptea de 31 ianuarie spre 1 februari pe DJ 248, în afara localității Rebricea, a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Polițiștii Serviciului Rutier au găsit la locul producerii acestuia un autovehicul în care se afla un tânăr de aproximativ 20 ani, în stare de inconștiență. După intervenția echipajului de descarcerare, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fiind internat cu diagnosticul „comă grad IV, fractură membru inferior”.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: