Home » Administratie » Asigurarea RCA rămâne la fel de scumpă pentru tineri

Asigurarea RCA rămâne la fel de scumpă pentru tineri

Prețul asigurărilor RCA nu a fost modificat, ci a rămas la fel de scump pentru tineri, cu toate că Autoritatea de Supraveghere Financiară și-a luat răspunderea să modifice algoritmul de calcul pentru ca tinerii de până în 30 de ani să nu mai fie nevoiți să plătească sume fabuloase.
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) din România a transmis o analiză a impactului vârstei asupra daunalității în domeniul asigurărilor auto, susținută de o serie de exemple din țările europene. Conform acesteia, dintre șoferii vinovați de accidente grave în 2013, în România, peste 37% au avut vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Daunalitatea ridicată în rândul șoferilor fără experiență se reflectă printr-un nivel mai ridicat al primelor de asigurare pentru această categorie de conducători auto în marea majoritate a țărilor europene. Vârsta asiguraților este un element extrem de important folosit în calculul primelor de asigurare, în special pentru polițele auto. Neluarea în calcul a factorului de vârstă ar avea efecte negative atât asupra eficienței economice a asiguratorilor, cât și asupra primelor plătite de șoferii încadrați în segmente cu daunalitate scăzută. (R.N.)

Prețul asigurărilor RCA nu a fost modificat, ci a rămas la fel de scump pentru tineri, cu toate că Autoritatea de Supraveghere Financiară și-a luat răspunderea să modifice algoritmul de calcul pentru ca tinerii de până în 30 de ani să nu mai fie nevoiți să plătească sume fabuloase. Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) din România a transmis o analiză a impactului vârstei asupra daunalității în domeniul asigurărilor auto, susținută de o serie de exemple din țările europene. Conform acesteia, dintre șoferii vinovați de accidente grave în 2013, în România, peste 37% au avut vârsta cuprinsă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: