Home » Sanatate » Mortalitatea infantilă, în scădere

Mortalitatea infantilă, în scădere

În județul Vaslui, mortalitatea infantilă este în scădere. Deși în mai multe județe se întâmplă acest lucru, România tot se situează pe un loc fruntaș la acest capitol nedorit.
Moartea unui nou-născut este o dramă pentru părinți și, uneori, chiar și pentru cadrele medicale, care se simt neputincioase în fața unor astfel de situații. Lipsa condițiilor de trai, nașterile premature, infecțiile transmise de mamă și alte boli, sunt principalele cauze pentru care mamele se întorc acasă cu mâinile goale, fără pruncii lor.
Conform informațiilor oferite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în județul nostru, mortalitatea infantilă a scăzut, de la 28 de decese înregistrate în anul 2013 la 22 în 2014, mai precis, de la un procent de 5,84 ‰ la 4,32 ‰.
Zona rurală este în continuare cea mai afectată de aceste decese, cu un procent de 6,39 ‰ față de 2,81 ‰ cât se înregistrează în mediul urban. Cei mai mulți dintre bebelușii care au murit în 2014, au suferit de boli ale aparatului respirator și boli perinatale, dar și câțiva născuți cu malformații congenitale. De asemenea, patru micuți au murit în urma unor accidente, iar 13 după ce au fost născuți prematur. (Roxana NĂSTASĂ)

În județul Vaslui, mortalitatea infantilă este în scădere. Deși în mai multe județe se întâmplă acest lucru, România tot se situează pe un loc fruntaș la acest capitol nedorit. Moartea unui nou-născut este o dramă pentru părinți și, uneori, chiar și pentru cadrele medicale, care se simt neputincioase în fața unor astfel de situații. Lipsa condițiilor de trai, nașterile premature, infecțiile transmise de mamă și alte boli, sunt principalele cauze pentru care mamele se întorc acasă cu mâinile goale, fără pruncii lor. Conform informațiilor oferite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în județul nostru, mortalitatea infantilă a scăzut,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: