Home » World » Rusia va prezenta la ONU un proiect de rezoluție privind tăierea finanțărilor grupării Stat Islamic

Rusia va prezenta la ONU un proiect de rezoluție privind tăierea finanțărilor grupării Stat Islamic

Rusia va prezenta în curând la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite un proiect de rezoluție privind tăierea finanțărilor de care beneficiază gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI), a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al misiunii ruse la ONU, relatează Interfax.

„Pregătim un proiect de rezoluție și sperăm că va fi adoptat în Consiliul de Securitate al ONU în următoarele zile”, a declarat Aleksei Zaițev.

Potrivit unor diplomați occidentali, proiectul de rezoluție a fost transmis deja reprezentanților celor 15 state membre și va fi prezentat în curând în Consiliul de Securitate.

Rusia propune tăierea finanțărilor obținute de SI din vânzări de petrol și anticihități sau din plata unor răscumpărări, potrivit unor diplomați.

Sursa: mediafax.ro

Rusia va prezenta în curând la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite un proiect de rezoluție privind tăierea finanțărilor de care beneficiază gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI), a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al misiunii ruse la ONU, relatează Interfax. "Pregătim un proiect de rezoluție și sperăm că va fi adoptat în Consiliul de Securitate al ONU în următoarele zile", a declarat Aleksei Zaițev. Potrivit unor diplomați occidentali, proiectul de rezoluție a fost transmis deja reprezentanților celor 15 state membre și va fi prezentat în curând în Consiliul de Securitate. Rusia propune tăierea finanțărilor obținute de SI din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile