Home » National » DOSARUL "Gala Bute": Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, reținut de DNA

DOSARUL "Gala Bute": Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, reținut de DNA

Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost reținut, sâmbătă, de procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la luare de mită în dosarul „Gala Bute”, suma vizată fiind de 50.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Breazu este acuzat că ar fi intermediat mita provenită de la administratorul unei societăți comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului condus de Elena Udrea.

Suma de 50.000 de euro reprezenta 10 la sută din valoarea unui contract dat acelei firme, au precizat sursele citate.

În mod concret, după ce administratorul societății în cauză încasa banii pentru lucrările efectuate, el i-ar fi returnat Elenei Udrea 10 la sută din valoarea contractului prin intermediul lui Breazu, virând banii în contul acestuia.

Breazu va fi prezentat duminică la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut, marți, de la Camera Deputaților, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” și celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea și pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât și încuviințarea arestării preventive.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este acuzată că a luat decizia organizării evenimentului, în urma unor discuții cu Rudel Obreja, președinte al Federației Române de Box, și le-a cerut subordonaților săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului să găsească soluții de încheiere a contractului privind finanțarea evenimentului, urmărind obținerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat și el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanții a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Direcția Națională Anticorupție a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Ion Ariton. Comisia juridică din Senat a avizat marți solicitarea procurorilor, urmând ca plenul să aibă decizia finală asupra cererii DNA.

Sursa: mediafax.ro

Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost reținut, sâmbătă, de procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la luare de mită în dosarul "Gala Bute", suma vizată fiind de 50.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Breazu este acuzat că ar fi intermediat mita provenită de la administratorul unei societăți comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului condus de Elena Udrea. Suma de 50.000 de euro reprezenta 10 la sută din valoarea unui contract dat acelei firme, au precizat sursele citate. În mod concret, după ce administratorul societății…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: