Home » Justitie » Consilier local, condamnat cu suspendare

Consilier local, condamnat cu suspendare

La scurt timp după trimiterea sa în judecată de către procurorii Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vaslui, pentru fals în declarații, Mircea Carp, consilierul local PSD de La Pungești, a fost condamnat. Chiar dacă nu va face nicio zi de închisoare, acesta își va pierde calitatea de ales local, indiferent de decizia Curții Constituționale cu privire la legalitatea celebrei OUG 55/2014, prin care s-a intenționat legiferarea traseismului politic.

 Marian MOCANU

 La alegerile europarlamentare de anul trecut, consilierul liberal Mircea Carp, care în ciuda apartenenței politice diferită de cea a edilului șef Mircia Vlasă (PSD), era un apropiat al acestuia, a făcut „greșeala” să se autopropună președinte al secției de votare din satul Siliștea, comuna Pungești, în acest sens semnând și depunând o declarație pe propria răspundere că nu face parte din vreun partid politic. La scurt timp după validarea sa ca președinte al secției de votare Siliștea, Biroul Electoral Județean s-a autosesizat cu privire la falsul în declarații făcut de consilierul local, care, prin însăși calitatea sa, recunoștea că este membru PNL.

Chiar și după ce a migrat către partidul de guvernământ, în octombrie 2014, beneficiind de prevederile vestitei Ordonanțe 55/2014, fapta sa nu a fost uitată, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui finalizând dosarul și trimițându-l către instanța competentă, pe data de 11 noiembrie 2014. La începutul acestui an, magistrații Judecătoriei Vaslui au constatat egalitatea sesizării instanței, pentru ca, săptămâna trecută, să fie dată deja sentința: șase luni de închisoare cu suspendare.

Pe lângă faptul că, în cazul în care, pe perioada de probă, va comite o altă infracțiune, Mircea Carp va executa și această pedeapsă, el riscă acum și pierderea calității de consilier local, pe care s-a străduit să și-o asigure inclusiv prin trecerea în tabăra primarului Vlasă, șeful organizației locale a PSD.

Mai mult decât atât, chiar primarul comunei, Mircia Vlasă, se dezice acum de omul său, declarând că, în fapt, el nu a avut nicio implicare în desemnarea președinților și vicepreședinților secțiilor de votare din satele aparținătoare comunei Pungești, iar cel vinovat este secretarul comunei, Constantin Chiriac, în sarcina căruia s-ar fi aflat întocmirea documentațiilor.

„Dacă era să numesc eu pe cineva ca șef la comisii de votare, îmi puneam oameni de la mine din partid, nu din opoziție! Eu nici măcar nu știam că persoanele de la conducerea secțiilor de votare trebuie să fie neafiliate politic!”, se scuza primarul Mircia Vlasă.

La scurt timp după trimiterea sa în judecată de către procurorii Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vaslui, pentru fals în declarații, Mircea Carp, consilierul local PSD de La Pungești, a fost condamnat. Chiar dacă nu va face nicio zi de închisoare, acesta își va pierde calitatea de ales local, indiferent de decizia Curții Constituționale cu privire la legalitatea celebrei OUG 55/2014, prin care s-a intenționat legiferarea traseismului politic.  Marian MOCANU  La alegerile europarlamentare de anul trecut, consilierul liberal Mircea Carp, care în ciuda apartenenței politice diferită de cea a edilului șef Mircia Vlasă (PSD), era un apropiat al acestuia, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile