Home » Justitie » Acționați în instanță pentru datorii la întreținere – Riscă să-și piardă apartamentele pentru câteva mii de lei

Acționați în instanță pentru datorii la întreținere – Riscă să-și piardă apartamentele pentru câteva mii de lei

de Marian MOCANU

Conducerea Asociației nr. 5 din municipiul Vaslui a acționat în instanță șapte proprietari care au acumulat debite de peste 3.000 de lei la întreținere. Din circa 540 de apartamente câte numără asociația, aproape un sfert înregistrează datorii cu o vechime mai mare de șase ani. Locatarii arondați Asociației numărul 5 nu au datorii doar la întreținere, ci și la utilități, inclusiv la gaz, motiv pentru care asociația a primit notificări atât de la furnizori, dar și de la la ANAF.

Asociația de proprietari nr. 5 Vaslui, care însumează 540 membri din nouă blocuri din zona „Confecții”, a ajuns într-o situație fără ieșire din cauza răuplatnicilor, peste 120 membri ai asociației având debite restante importante, de minim 200-300 lei. Unii dintre proprietarii de apartamente nu și-au mai achitat obligațiile – atât la întreținere, cât și la utilități – de mai bine de cinci ani, ajungând la debite ce depășesc 3.000 lei, penalitățile de întârziere fiind semnificative.

Mai grav este că, la două dintre blocuri, 40 și 41, instalația de alimentare cu gaz este comună pentru fiecare bloc, iar unii dintre locatari nu vor cu niciun chip să plătească măcar gazul consumat. S-a ajuns astfel în situația în care furnizorul de gaze naturale a recurs la debranșarea întregii scări, afectând astfel chiar și locatarii bun-platnici, mulți dintre ei persoane persoane în vârstă care, chiar dacă au pensii mici, își achită, totuși, datoriile.

Mai mult decât atât, conducerea asociației a fost notificată și de Finanțele Publice, pentru datorii înregistrate la plata obligațiilor către stat. În aceste condiții, conducerea asociației a luat decizia acționării în instanță a rău-platnicilor, zilele trecute înregistrând pe rolul Tribunalului Vaslui o plângere împotriva a șapte datornici, cu datorii, de peste 3.000 lei.

„Am încercat tot ce se putea până acum, am mers la fiecare la ușă și am încercat să discutăm omenește cu ei, le-am transmis notificări, oferindu-le și posibilitatea eșalonării datoriilor… Degeaba! Unii dintre ei pur și simplu nu ne bagă în seamă, nu vor să dea drumul la ușă sau pur și simplu ne sfidează. Ei caută să beneficieze în continuare de utilități, fără să se achite de obligații! În acest caz, am recurs la ultima soluție: i-am dat în judecată pentru recuperarea debitelor înregistrate la asociație. Dacă nu vor plăti, este posibil ca instanța să le scoată casele la licitație!”, ne-a declarat Ioan Cărare, administratorul Asociației nr. 5 Vaslui.

Cărare a adăugat că a acționat în judecată doar șapte proprietari, cei cu cele mai mari datorii, doar pentru că nu a avut mai mulți bani, costurile ridicându-se la circa 300 lei/familie.

„Sunt unii membri ai asociației care nu prea au posibilități financiare, și totuși sunt la zi cu plata întreținerii, mai ales că avem cel mai mic preț din oraș, de doar 3,5 lei/persoană/lună. În schimb, alții, care au salarii mari, nu înțeleg să-și achite la timp datoriile. Este cazul unui polițist local, care are datorii la întreținere de 1.200 lei. Mai mult decât atât, mulți și-au subînchiriat apartamentele și, în loc de două persoane, cum au declarat la asociație, stau câte patru-cinci, dar au pretenția să fie curat pe casa scării! În aceste condiții, asociația de unde să mai plătească femeile de serviciu, de unde bani pentru reparații, pentru curent electric și altele? Asociația este blocată!” spune administratorul Cărare.

Nu este pentru prima dată când o asociație de proprietari sau locatari amenință cu acționarea în instanță a rău-platnicilor, dar, de această dată, conducerea Asociației 5 a trecut la fapte!

de Marian MOCANU Conducerea Asociației nr. 5 din municipiul Vaslui a acționat în instanță șapte proprietari care au acumulat debite de peste 3.000 de lei la întreținere. Din circa 540 de apartamente câte numără asociația, aproape un sfert înregistrează datorii cu o vechime mai mare de șase ani. Locatarii arondați Asociației numărul 5 nu au datorii doar la întreținere, ci și la utilități, inclusiv la gaz, motiv pentru care asociația a primit notificări atât de la furnizori, dar și de la la ANAF. Asociația de proprietari nr. 5 Vaslui, care însumează 540 membri din nouă blocuri din zona „Confecții”, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. super
    super procurori
    super judecatori
    va multumim ca ati elucidat dosarele revolutiei
    va multumim pentru starea de rahat in care traim
    luati-ne casele ,executati-ne
    las’ ca ne maresc consilierii locali preturile
    la utilitati ,
    candva o sa raspundeti pentru semenii nostrii morti la revolutie , care nu si-au gasit linistea
    carora nu le-ati facut dreptate , unde sunt sau unde au fost procurorii ?
    luati-ma pe mine , ma ofer eu
    va dau datele mele in privat , nu am murit la revolutie dar m-ati calcat in picioare
    mereu dupa ,
    cei ce ne judecati , credeti in DUMNEZEU ?/
    unde ne sunt fabricile ?
    sunt multe de spus , am sa vi le spun , respect , mortilor nostri ,
    respect procurorilor si judecatorilor
    datorita carora traim in infern , ne inconjoara cainii cand ne ducem la munca sa muncim ca sclavii , scoala-te STEFANE si vezi-ti fiii !!!
    unde ne sunt autostrazile ?
    unde sunt procurorii care se ocupa de … ?
    aaa luati-ne noua totul , executati-ne , noi nu vrem pamant !
    da JUSTITIA E VINOVATA !!! cine au fost teroristii ?
    nimeni ?
    stim , sunt strazi in Barlad , Marin Lucian , Olaru CRISTIAN !
    Va multumim pentru viata superba pe care o traim !!!!!!!!!
    poate copiii nostrii au sa faca curatenie , in justitie ….!

%d blogeri au apreciat: