Home » Sanatate » Adolescente bete criță, la Urgențe

Adolescente bete criță, la Urgențe

de Mihaela NICULESCU

Lipsa unei supravegheri corecte din partea părinților, dar și a unei educații corespunzătoare, anturajele în care intră tinerii, dar și teribilismul specific vârstei duc, de multe ori, la fapte cu consecințe grave. Alcoolismul este unul dintre efectele coroborării acestor factori. Nu de puține ori, în județul nostru, ajung la spital, în comă sau la limită, copii care au consumat alcool.

Așa cum s-a întâmplat în week-end-ul trecut, când, la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, au fost înregistrate două cazuri de intoxicații etilice. Două adolescente au consumat atât de mult alcool, încât au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sâmbătă, 7 februarie, a fost adusă cu ambulanța o tânără de 15 ani din Bârlad, în stare avansată de ebrietate, cu manifestări specifice. A doua zi, o altă adolescentă, de 17 ani, din Ibănești, a ajuns la spital din aceeași cauză. A băut atât cât să nu se mai poată ține pe picioare. Ambele adolescente au primit îngrijiri medicale, după care, la interval de câteva ore, au fost lăsate să plece acasă.

Nici victimele violenței fizice (inclusiv domestice) nu au lipsit sin peisajul urgențelor de week-end. Duminică, un bărbat din Corodești, în vârstă de 34 de ani, a fost internat de urgență la secția Chirurgie, cu pneumotorax, în urma unei altercații din care s-a ales cu o plagă tăiată în regiunea pectorală stângă, care a atins pleura.

În aceeași zi, la ora 20.35, o femeie de 60 de ani din Bârlad s-a prezentat la CPU cu o plagă tăiată la față și pleoapa stângă, răni căpătate în urma unei corecții aplicate de soțul său violent.

Medicii de la CPU au înregistrat cazul victimei unui accident casnic. Un bărbat de 53 de ani, din Bogdănești, s-a prezentat vineri, 6 februarie, cu arsuri de gradul II și III pe față și ambele mâini, după ce a desfăcut bușonul unui rezervor cu benzină al unei drujbe cu care lucra. A fost de ajuns o scânteie care a produs o flacără destul de mare, ce a aprins câteva obiecte din jur. Se pare că omul a inspirat și fum dar s-a ars destul de grav pe față și mâini. Medicii bârlădeni au dispus transferul acestuia la secția de arși din Iași.

Din cele 280 de persoane consultate între 6 și 8 februarie la CPU, au fost internate doar 83.

de Mihaela NICULESCU Lipsa unei supravegheri corecte din partea părinților, dar și a unei educații corespunzătoare, anturajele în care intră tinerii, dar și teribilismul specific vârstei duc, de multe ori, la fapte cu consecințe grave. Alcoolismul este unul dintre efectele coroborării acestor factori. Nu de puține ori, în județul nostru, ajung la spital, în comă sau la limită, copii care au consumat alcool. Așa cum s-a întâmplat în week-end-ul trecut, când, la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, au fost înregistrate două cazuri de intoxicații etilice. Două adolescente au consumat atât de mult alcool,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile