Home » World » Centrul național antiterorism al SUA: 20.000 de străini luptă în prezent în Siria

Centrul național antiterorism al SUA: 20.000 de străini luptă în prezent în Siria

SUA estimează că 20.000 de străini din 90 de țări s-au deplasat în Siria pentru a lupta, sosind la fața locului într-un ritm „fără precedent”, susține un responsabil al informațiilor americane citat miercuri de AFP.

Estimarea este ușor superioară celei furnizate până în prezent, de 19.000 de străini, conform Centrului național antiterorism (NCTC).

Ritmul sosirilor este „fără precedent”, în comparație cu alte locuri de conflict precum Afganistan și Pakistan, Irak, Yemen sau Somalia, a declarat Nicolas Rasmussen, directorul NCTC, într-o mărturie scrisă dată publicității înainte de audierea sa, miercuri, în comisia pentru securitate internă a Camerei Reprezentanților.

„Estimăm că cel puțin 3.400 dintre acești combatanți provin din țări occidentale, printre care 150 de americani”, a afirmat Rasmussen.

Numărul aspiranților la o astfel de deplasare în regiune a crescut și el, a adăugat oficialul citat, precizând că majoritatea celor care pleacă în prezent din țările lor se vor alătura grupării SI în Siria și Irak.

„Tendințele sunt clare și îngrijorătoare”, a subliniat Nicolas Rasmussen.

Sursa: agerpres.ro

SUA estimează că 20.000 de străini din 90 de țări s-au deplasat în Siria pentru a lupta, sosind la fața locului într-un ritm "fără precedent", susține un responsabil al informațiilor americane citat miercuri de AFP. Estimarea este ușor superioară celei furnizate până în prezent, de 19.000 de străini, conform Centrului național antiterorism (NCTC). Ritmul sosirilor este "fără precedent", în comparație cu alte locuri de conflict precum Afganistan și Pakistan, Irak, Yemen sau Somalia, a declarat Nicolas Rasmussen, directorul NCTC, într-o mărturie scrisă dată publicității înainte de audierea sa, miercuri, în comisia pentru securitate internă a Camerei Reprezentanților. "Estimăm că cel…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: