Home » Justitie » Atenție: Bețivi la volan!

Atenție: Bețivi la volan!

de Marian MOCANU

 Într-o singură zi, trei conducători auto au fost depistați în trafic conducând vehicule după ce consumaseră băuturi alcoolice. Toți trei sunt tineri de până în 30 ani, care pentru „vitejia” lor vor răspunde penal.

 Hușeanul Grigore A., de 32 ani, a fost identificat de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși în timp ce conducea un autoturism pe strada Ana Ipătescu din municipiul Huși, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscopice, a reieșit o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.       Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, în timp ce Vasile A., de 21 ani, din orașul Negrești, conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, a fost oprit pentru control de către polițiști din cadrul Poliției Orașului Negrești. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal, aceștia fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului, l-au identificat pe Florin P., de 30 ani, din localitate, care conducea un autoturism pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad. La verificarea în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul este radiat din circulație. De asemenea, în urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, rezultatul obținut a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Spitalul municipal Bârlad, pentru prelevarea mostrelor biologice. Pe numele lui Florin P. a fost întocmit dosar penal, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

de Marian MOCANU  Într-o singură zi, trei conducători auto au fost depistați în trafic conducând vehicule după ce consumaseră băuturi alcoolice. Toți trei sunt tineri de până în 30 ani, care pentru „vitejia” lor vor răspunde penal.  Hușeanul Grigore A., de 32 ani, a fost identificat de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși în timp ce conducea un autoturism pe strada Ana Ipătescu din municipiul Huși, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscopice, a reieșit o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.       Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: