Home » World » Poroșenko: Suntem pregătiți să introducem legea marțială în țară. IMAGINI cu distrugerile provocate de conflict

Poroșenko: Suntem pregătiți să introducem legea marțială în țară. IMAGINI cu distrugerile provocate de conflict

Guvernul ucrainean este pregătit să decreteze legea marțială în Ucraina în cazul escaladării conflictului din estul țării, a declarat miercuri președintele Petro Poroșenko, în timpul unei reununi cu liderii administrațiilor regionale, relatează UNIAN, în pagina electronică.

„Pot spune că eu, Guvernul și Verhovna Rada suntem pregătiți să luăm decizia introducerii legii marțiale în țară. În orice caz, nu voi întârzia cu această decizie, dacă acțiunile iresponsabile ale agresorului vor conduce la o escaladare a conflictului”, a declarat Poroșenko.

El urmează să participe la negocierile de pace care vor avea loc miercuri în capitala belarusă, Minsk, împreună cu președintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande.

Înaintea negocierilor însă s-a înregistrat o intensificare a violențelor în orașul Debalțeve, din regiunea Donețk.

Negocierile ar putea fi complicate și de atacul de marți de la Kramatorsk, care este departe de linia de front. Potrivit OSCE, 16 persoane au fost ucise în acest atac cu rachete, în timp ce miercuri un alt atac într-o stație de autobuz din Donețk a provocat moartea a patru persoane.

Potrivit unor informații neoficiale, negociatorii au încheiat deja un acord înaintea summitului de la Minsk, care include retragerea armamentului greu și monitorizarea internațională a liniei de front.

Sursa: mediafax.ro

 

Guvernul ucrainean este pregătit să decreteze legea marțială în Ucraina în cazul escaladării conflictului din estul țării, a declarat miercuri președintele Petro Poroșenko, în timpul unei reununi cu liderii administrațiilor regionale, relatează UNIAN, în pagina electronică. "Pot spune că eu, Guvernul și Verhovna Rada suntem pregătiți să luăm decizia introducerii legii marțiale în țară. În orice caz, nu voi întârzia cu această decizie, dacă acțiunile iresponsabile ale agresorului vor conduce la o escaladare a conflictului", a declarat Poroșenko. El urmează să participe la negocierile de pace care vor avea loc miercuri în capitala belarusă, Minsk, împreună cu președintele rus Vladimir…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: