Home » Justitie » Traficanții din Drânceni, liberi!

Traficanții din Drânceni, liberi!

de Marian MOCANU

 Frații Chetran și ceilalți patru contrabandiști de țigări din Drânceni arestați în urma perchezițiilor dinaintea Crăciunului 2014 vor fi cercetați în stare de control judiciar. Magistrații Tribunalului Vaslui au aprobat contestațiile făcute de cei opt inculpați la decizia judecătorilor hușeni de a le prelungi mandatele de arestare.

 La jumătatea lunii decembrie 2014, polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial de Frontieră Vaslui însoțiți de jandarmi au efectuat mai multe percheziții la domiciiliile și firmele unor persoane bănuite că s-ar ocupa cu traficul ilegal de țigări. Au fost efectuate atunci nu mai puțin de 23 percheziții imobiliare, din care 18 pe raza județului Vaslui, în plasa polițiștilor de frontieră căzând 28 de persoane, care au fost duse la audieri. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de 128.180 țigarete de diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 64.000 lei, patru autovehicule, importante sume de bani, în lei și valută, două pistoale cu capse și peste 20.500 materiale pirotehnice.

În urma audierilor, au fost arestate opt persoane, printre care și frații Chetran din Drânceni, cunoscuți în zonă că se ocupau cu traficul ilegal de țigări. Cei opt, frații Constantin, Lorin Sebastian, Lucian și Sabin Claudiu Chetran, Andrei Ioan Lemnaru, Lili Cristian Mardari, Ion Guiban și Petru Iulian Mărgian au fost arestați preventiv la propunerea procurorilor , în același dosar mai fiind inculpate alte două persoane, cercetate în libertate, Robert Torică și Constantin Vlase.

După ce, la începutul acestei luni, judecătorii hușeni au decis menținerea stării de arest a celor opt traficanți, în urma contestației formulate la Tribunalul Vaslui, magistrații vasluieni au decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de control judiciar pentru o perioadă de 60 zile. În afara interdicției de a lua legătura cu ceilalți inculpați sau cu martorii din dosar, ori de a se prezenta perioadic la organele de poliție, frații Chetran & company au cam rămas fără obiectul de activitate, dat fiind că nu au voie să părăsească țara, deci nu mai au posibilitatea să-și procure țigări de contrabandă de la frații moldoveni.

de Marian MOCANU  Frații Chetran și ceilalți patru contrabandiști de țigări din Drânceni arestați în urma perchezițiilor dinaintea Crăciunului 2014 vor fi cercetați în stare de control judiciar. Magistrații Tribunalului Vaslui au aprobat contestațiile făcute de cei opt inculpați la decizia judecătorilor hușeni de a le prelungi mandatele de arestare.  La jumătatea lunii decembrie 2014, polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial de Frontieră Vaslui însoțiți de jandarmi au efectuat mai multe percheziții la domiciiliile și firmele unor persoane bănuite că s-ar ocupa cu traficul ilegal de țigări. Au fost efectuate atunci nu mai puțin de 23 percheziții imobiliare, din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: