Home » Administratie » Dragoș Cazacu, noul viceprimar al Vasluiului

Dragoș Cazacu, noul viceprimar al Vasluiului

de Marian MOCANU

 Municipiul Vaslui are un nou viceprimar în persoana lui Dragoș Cazacu, care a fost ales de consilierii vasluieni să-l înlocuiască pe liberalul Radu Sorin, căzut victimă jocurilor politice. Dragoș Cazacu, președintele Organizației municipale de tineret a PSD Vaslui și director executiv al Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui, va prelua atribuțiile pe care le-a avut vicele liberal, respectiv Social, Cultură și Târguri și Oboare.

 Ședință încinsă a Consiliului Local (CL) al municipiului Vaslui. Consilierii PSD și aliați lor au reușit să-l schimbe pe singurul viceprimar liberal de după revoluție, Radu Sorin, beneficiind și de aportul neașteptat a PPDD-istului Alexandru Volocaru. Acesta din urmă, înaintea votului de schimbare din funcție a lui Radu Sorin a dorit, ca de obicei, să facă opinie separată, reproșându-i fostului vice atât tragedia petrecută vara trecută, la Ștrandul Municipal Vaslui, când un copil s-a înecat, cât mai ales faptul că nu a l-a susținut în șicanele făcute constant în ședințele Consiliului Local. De altfel, Volocaru a și votat pentru schimbarea din funcție a lui Radu Sorin, chiar dacă votul său nu a mai contat prea mult, în condițiile în care au fost 13 voturi pentru schimbare și șase împotrivă, un vot fiind anulat, iar un consilier nu a fost prezent la ședință.

Propunerea de schimbare a viceprimarului Radu a fost făcută de liderul de grup al PSD, Valeriu Caragață, care a dorit.

„Cu ceva vreme în urmă, s-a format o coaliție, USL, care a avut un algoritm prin care unul dintre cei doi viceprimari a fost numit din partea PNL. Acum condițiile politice s-au schimbat, iar noi, consilierii din cele trei formațiuni politice, PSD, PC și PLR am găsit de cuviință să facem această inițiativă. Decizia este strict politică, nu are nicio legătură cu omul sau activitatea lui Radu Sorin, ci se referă strict la mandatul consilierului PNL. Eu personal nu am ce reproșa lui Sorin Radu pentru felul în care și-a dus la îndeplinire atribuțiile”, a declarat Valeriu Caragață.

Singurul care a avut o poziție tranșantă față de cererea de schimbare a viceprimarului a fost consilierul Ioan Zaharia.

„Pentru mine e o zi tristă, am tot sperat ca, prin modul de lucru al domnului primar Pavăl, să fie evitate influențele politice, iar noi să lucrăm pentru binele cetățenilor. Din punctul meu de vedere, nu este moral să schimbăm un viceprimar care s-a achitat bine de sarcini doar pentru că s-a modificat algoritmul politic. Rolul nostru în Consiliul Local este de a ne gândi la binele cetățenilor, nu la cel la unui partid politic. Când consilierii PNL au fost cu voi, nu ați avut pretenții, au ridicat mâna pentru că așa trebuia, dar dacă se schimbă raportul de putere, ce veți face? Eu consider că schimbarea unui viceprimar se face pentru incompetență, ceea ce nu este cazul, și nu din motive politice”, a spus Zaharia.

Cu toată opoziția, s-a trecut la vot, acesta fiind secret și, față de acum două săptămâni, când echilibrul politic era unul fragil, de această dată, voturile au fost net în favoarea schimbării viceprimarului Sorin Radu. Au votat împotriva schimbării 13 consilieri, cei de la PSD, PC, PLR și cei independenți, în timp ce șase consilieri au fost împotrivă iar un vot a fost anulat.

După anunțarea votului, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a dorit să-i mulțumească pentru colaborare lui Sorin Radu: „Este un coleg care a făcut parte din echipa mea timp de doi ani, cu care am lucrat bine, cu rezultate foarte bune, dar vine un moment când apare și despărțirea care, din păcate, se așează pe anumite platforme politice. Am avut cu toții un scop comun, acela de a lucra spre binele comunității, și dacă domnul Radu a reușit, mai mult sau mai puțin, rămâne să judece cetățenii municipiului. Eu îi mulțumesc colegului și consilierului Radu Sorin și sunt convins că vom colabora în continuare pentru binele comunității”.

Liberalul demis și-a exprimat și el, la rându-i, plăcerea de a fi lucrat cu echipa din fruntea primăriei.

„În anul 2011, când se puneau bazele USL, puteam spune cu siguranță că vom face o echipă bună la primăria Vaslui, având în vedere experiența primarului Pavăl și cunoștințele mele de management. Cred că lucrurile au evoluat mai mult și împreună cu șefii de servicii din cadrul primăriei am desfășurat cu bine activitățile din domeniile cultură, social sau târguri și oboare în care am fost implicat. Țin să le mulțumesc celor care, în 2012, m-au votat, pentru că m-ați considerat un un om care a venit să facă treabă, și, consider eu, indiferent de politică, vasluienii au avut cel mai mult de câștigat. Cu mine sau fără mine, lucrurile vor merge înainte, dar activitatea mea la primăria Vaslui o apreciez ca fiind bună. Doresc să mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să devin cine sunt, a fost o onoare pentru mine să lucrez cu dumneavoastră, ăefi de servicii, lucrători ai primăriei, colaboratori”, a declarat consilierilor și audienței Radu Sorin.

 A fost propus și Volocaru

 Dacă în ceea ce privește schimbarea din funcție a fostului viceprimar Sorin Radu au fost discuții aprinse, lucrurile au stat cu totul altfel la propunerile pentru numirea unui nou viceprimar. O primă propunere pentru această funcție a fost cea a lui Valentin Dragomir, care însă a declinat propunerea. În aceste condiții, în cursa pentru fotoliul de viceprimar au rămas doar candidați, Dragoș Cazacu, propunere venită din partea PSD și Alexandru Volocaru, propus de opoziție.

Finalul a fost unul așteptat, din cei 20 consilieri prezenți, 11 au votat cu Dragoș Cazacu, șapte cu PPDD-istul Volocaru, iar două voturi au fost anulate. Numărul mare de voturi obținut de consilierul Alexandru Volocaru nu este o surpriză. Este binecunoscut faptul că, aproape la orice proiect de hotărâre, consilierul Volocaru are ceva de obiectat, de explicat sau de discutat, astfel că nu este de mirare că a focalizat voturile minorității din CL.

După vot, Dragoș Cazacu, noul viceprimar ales al municipiului Vaslui, a dorit să mulțumească colegilor de partid care l-au propus și i-au acordat votul.

„Această funcție mă onorează și mă motivează. Alături de domnul pirmar și de dumneavoastră, consilieri locali și șefi de servicii din subordinea primăriei, sper că vom duce la îndeplinire obiectivele propuse pentru municipiul Vaslui”, a declarat Dragoș Cazacu.

de Marian MOCANU  Municipiul Vaslui are un nou viceprimar în persoana lui Dragoș Cazacu, care a fost ales de consilierii vasluieni să-l înlocuiască pe liberalul Radu Sorin, căzut victimă jocurilor politice. Dragoș Cazacu, președintele Organizației municipale de tineret a PSD Vaslui și director executiv al Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui, va prelua atribuțiile pe care le-a avut vicele liberal, respectiv Social, Cultură și Târguri și Oboare.  Ședință încinsă a Consiliului Local (CL) al municipiului Vaslui. Consilierii PSD și aliați lor au reușit să-l schimbe pe singurul viceprimar liberal de după revoluție, Radu Sorin, beneficiind și de aportul neașteptat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: