Home » Administratie » Zeci de angajatori amendați de ITM

Zeci de angajatori amendați de ITM

de Roxana NĂSTASĂ

Început de an prost pentru zeci de angajatori vasluieni. Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a dat amenzi de zeci de milioane celor pe care i-a prins cu neconformități .
Inspectorii din cadrul ITM Vaslui au efectuat, în ianuarie, un număr total de 146 de controale la agenții economici din județ, dintre care 73 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 73 de controale în domeniul securității și sănătății în muncă.
Din numărul total de angajatori verificați, pentru neconformitățile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionați 66 de angajatori din care, șapte angajatori în domeniul relațiilor de muncă, din care trei pentru munca fără forme legale și 59 de angajatori în domeniul securității și sănătății în muncă.
Au fost aplicate un număr total de 105 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 72.000 lei.
În domeniul relațiilor de muncă, unde sancțiunile au fost șapte la număr, în valoare totală de 33.000 de lei, angajatorii au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor lucrate, a orelor prestate peste programul normal de lucru, neacordare repaus săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte, registrul general de evidență al salariaților.
În securitate și sănătate în muncă, s-au aplicat 59 de sancțiuni, în valoare de 39.000 de lei pentru neconformități ca neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic, neefectuarea instructajului de protecția muncii, lipsa echipamentului de lucru și de protecție, neasigurarea materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor și neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.
În cursul lunii ianuarie 2015, angajatorii au comunicat și șase evenimente inspectorilor ITM Vaslui, evenimente care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor și încadrării legale. De asemenea, au fost oprite din funcțiune două echipamente de muncă la o firmă din domeniul prelucrării lemnului.

de Roxana NĂSTASĂ Început de an prost pentru zeci de angajatori vasluieni. Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a dat amenzi de zeci de milioane celor pe care i-a prins cu neconformități . Inspectorii din cadrul ITM Vaslui au efectuat, în ianuarie, un număr total de 146 de controale la agenții economici din județ, dintre care 73 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 73 de controale în domeniul securității și sănătății în muncă. Din numărul total de angajatori verificați, pentru neconformitățile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionați 66 de angajatori din care, șapte angajatori în domeniul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. au cumva procente din amenzi ?