Home » Politic » Liberalii bârlădeni mai au un sediu de partid

Liberalii bârlădeni mai au un sediu de partid

de Simona MIHĂILĂ

Ieri, PNL Bârlad și-a inaugurat cel de-al doilea sediu. Acesta se află în vecinătatea Bibliotecii „Stroe S Belloescu”, în spatele E.oN Bârlad. Necesitatea a încă unui spațiu a apărut după fuziunea PNL cu PDL și după ce foștii pedeliști bârlădeni au fost nevoiți să părăsească spațiul în care au funcționat în ultimii 10 ani.
La conferința de presă care a urmat inaugurării, o parte din staff-ul noului PNL – Elena Monu și Corneliu Pleșu, cei doi co-președinți ai PNL Bârlad, precum și Dan Marian – co-președintele organizației județene – le-a prezentat ziariștilor detalii referitoare stadiul în care se află acțiunea de reorganizare a partidului, impusă de noua formulă: reconfirmarea apartenenței de către fiecare membru, constituirea comitetelor executive județene etc.
Subiectul demisiei primarului Constantin Constantinescu a apărut inevitabil. Ca și alți politicieni din județ, nici liberalii nu mizează foarte mult pe seriozitatea intențiilor edilului-șef.
„De la fapte la vorbe este cale lungă. Domnul primar, așa cum au spus și colegii mei, s-a mai răzgândit și în alte ocazii. Cel mai important pas înapoi l-a făcut în 2001, când a candidat pentru prima dată la fotoliul de primar, pe listele PNL. Ulterior pierderii alegerilor de atunci, discuțiile din interiorul partidului au fost canalizate către ideea ca el, domnul Constantinescu, să fie propunerea noastră pentru funcția de viceprimar. Totul a fost stabilit în amănunt până când, la ultima întrunire pe această temă, ne-a anunțat că s-a răzgândit. Pentru PNL Bârlad aceasta a fost prima palmă de la dumnealui. Așadar să vedem <dacă>”, a spus Elena Monu.
Este și motivul pentru care liberalii nu s-au gândit încă la un candidat. Dan Marian spune, la rândul său, că este prea devreme pentru asemenea calcule: „Dacă se va întâmpla să demisioneze, atunci va fi un moment prielnic pentru noi în a demara un proces intern în ceea ce privește desemnarea candidatului la funcția de primar. În momentul acesta, nu am doar un nume, ci mai multe nume. Vom analiza cine este cel mai potrivit”.
Corneliu Pleșu a reîntărit declarația pe care a oferit-o ziarului nostru zilele trecute în legătură cu lipsa sa de optimism privind organizarea de alegeri anticipate la Bârlad, chiar și în eventualitatea demisiei lui Constantinescu: „Premierul Ponta a blocat alegerile în orice localitate din țară unde s-au impus alegeri locale anticipate. Așa cum am mai spus, este conștient că PSD pierde tot mai mult teren și nu vrea să riște. Eu am îndoieli serioase că vom avea alegeri în iunie. Cred că vor merge cu primar interimar până când nu vor mai avea încotro, adică până anul viitor”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=9ZhXC9ZIjg0&w=420&h=315]

de Simona MIHĂILĂ Ieri, PNL Bârlad și-a inaugurat cel de-al doilea sediu. Acesta se află în vecinătatea Bibliotecii "Stroe S Belloescu", în spatele E.oN Bârlad. Necesitatea a încă unui spațiu a apărut după fuziunea PNL cu PDL și după ce foștii pedeliști bârlădeni au fost nevoiți să părăsească spațiul în care au funcționat în ultimii 10 ani. La conferința de presă care a urmat inaugurării, o parte din staff-ul noului PNL - Elena Monu și Corneliu Pleșu, cei doi co-președinți ai PNL Bârlad, precum și Dan Marian - co-președintele organizației județene - le-a prezentat ziariștilor detalii referitoare stadiul în care&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Un nou „mausoleu” pentru mumiile noului pnl.Miroase a formol si a hoit deja.Cuplul perfect o baba ramolita si un turnator dovedit =))))

%d blogeri au apreciat: