Home » Justitie » Țigări de contrabandă descoperite cu ajutorul câinelui Micax

Țigări de contrabandă descoperite cu ajutorul câinelui Micax

de Roxana NĂSTASĂ

Polițiști de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, împreună cu lucrători vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui de detectare tutun Micax, 18.880 de țigarete, ascunse și nedeclarare, într-un autoturism condus de un cetățean din Republica Moldova.

În data de 13 februarie, în jurul orei 16, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism marca Rover, înmatriculat în judetul Cluj, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 26 ani.

Pentru valorificarea unor informații, privind faptul că autoturismul este folosit pentru transportul țigaretelor de contrabandă, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

La efectuarea controlului s-a folosit și câinele de detectare tutun Micax, care a depistat prezența tutunului în autoturism. Astfel, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali, a descoperit ascunse, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul, podeaua, spătarele scaunelor fată si podeaua autoturismului18.880 de țigarete marca Plugarul.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reținerii țigaretelor, în valoare totală de 2.079 lei, iar persoana a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

de Roxana NĂSTASĂ Polițiști de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, împreună cu lucrători vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui de detectare tutun Micax, 18.880 de țigarete, ascunse și nedeclarare, într-un autoturism condus de un cetățean din Republica Moldova. În data de 13 februarie, în jurul orei 16, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism marca Rover, înmatriculat în judetul Cluj, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 26 ani. Pentru valorificarea unor informații, privind faptul că autoturismul este folosit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: