Home » Justitie » Acțiunea Truck&Bus

Acțiunea Truck&Bus

de Roxana NĂSTASĂ

Polițiștii au verificat peste 600 de autovehicule destinate transportului public și transportului de marfă și au aplicat peste 170 de contravenții, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 9-15 februarie, Direcția Rutieră a coordonat, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au verificat 620 de autovehicule, dintre care 268 de autovehicule destinate transportului de persoane și 352 autovehicule destinate transportului de marfă.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 175 sancțiuni contravenționale. Astfel, au fost sancționați 74 transportatori de persoane (dintre care 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru neutilizarea centurilor de siguranță și 44 pentru alte abateri).
De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului public de marfă, polițiștii au aplicat 101 de sancțiuni contravenționale, dintre care una pentru conducere sub influența alcoolului, 31 pentru neutilizarea centurilor de siguranță și 69 pentru alte abateri.

de Roxana NĂSTASĂ Polițiștii au verificat peste 600 de autovehicule destinate transportului public și transportului de marfă și au aplicat peste 170 de contravenții, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În perioada 9-15 februarie, Direcția Rutieră a coordonat, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: