Home » National » Cutremur de 3,6 grade, luni seară, în zona Vrancea

Cutremur de 3,6 grade, luni seară, în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 21.34, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 161 de kilometri, iar cele mai apropiate orașe de epicentrul cutremurului sunt Covasna (40 de kilometri) Râmnicu Sărat (46 de kilometri), Focșani (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (53 de kilometri) și Mărășești (57 de kilometri).

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Sursa: mediafax.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 21.34, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la adâncimea de 161 de kilometri, iar cele mai apropiate orașe de epicentrul cutremurului sunt Covasna (40 de kilometri) Râmnicu Sărat (46 de kilometri), Focșani (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (53 de kilometri) și Mărășești (57 de kilometri). Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea. În 22 noiembrie 2014, în Vrancea…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: