Home » Business » Dacia vine cu un model aniversar la Geneva, pentru a celebra 10 ani de la relansare

Dacia vine cu un model aniversar la Geneva, pentru a celebra 10 ani de la relansare

Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din martie un model aniversar pentru a marca 10 ani de la relansarea brandului, a anuntat Renault, proprietarul constructorului. 

Renault nu a dat detalii in privinta modelului aniversar, dar a mentionat ca acesta va fi produs in editie limitata.

Prezentarea oficiala a editiei va avea loc pe 3 martie, la standul Dacia, de la Geneva, in cadrul unui eveniment rezervat presei.

Pe langa acest model Dacia, Renault va prezenta, in premiera mondiala, SUV-ul Kadjar, primul model de crossover din segmentul C, un nou motor pentru modelul Zoe, precum si noua versiune Espace.

In iunie 2014, Dacia a lansat in Romania o editie limitata a modelului Logan, sub numele „Logan 10 Ani”, pentru a marca 10 ani de la lansarea celui mai bine vandut model pe piata locala.

Seria limitata Logan 10 Ani, dezvoltata pe baza nivelului de echipare Laureate, este disponibila atat in versiunea pe benzina, cat si pe motorina, si are un pret de pornire de 9.400 euro, TVA inclus.

Dacia produce, la fabrica din Mioveni, modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster si Renault Symbol. In Maroc, sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker si Lodgy.

Vanzarile Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piata fiind in continuare Franta, cu aproape 105.900 unitati, in timp ce in Romania livrarile au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unitati, echivalentul unei cote de piata de 31,2%, potrivit companiei.

Cel mai vandut model a fost Sandero, cu 169.000 de unitati, din care 80% in Europa Occidentala, iar din acesta vanzarile de Sandero Stepway au o pondere de peste 50%.  Pe locul 2 ca vanzari se afla Duster, cu 160.318 unitati vandute, lideri fiind pietele din Romania, Franta si Spania. Dacia a vandut, de asemenea, 100.000 de modele Logan, cel mai multe in Romania, dar si alte tari din Europa de Est.

Sursa: incont.ro

Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din martie un model aniversar pentru a marca 10 ani de la relansarea brandului, a anuntat Renault, proprietarul constructorului.  Renault nu a dat detalii in privinta modelului aniversar, dar a mentionat ca acesta va fi produs in editie limitata. Prezentarea oficiala a editiei va avea loc pe 3 martie, la standul Dacia, de la Geneva, in cadrul unui eveniment rezervat presei. Pe langa acest model Dacia, Renault va prezenta, in premiera mondiala, SUV-ul Kadjar, primul model de crossover din segmentul C, un nou motor pentru modelul Zoe, precum si noua versiune…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: