Home » Invatamant » Din nou primii!

Din nou primii!

de Mihaela NICULESCU

Cei 11 elevi de la Cercul de Artă Populară din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad, care au participat la Concursul Național de măști populare din Vaslui, au luat locul I. De un an de zile, de când s-a înființat acest cerc la Clubul Copiilor, coordonatorul său, Dan Horgan, a reușit să coopteze 60 de copii care vin regulat la cursuri.

În perioada decembrie 2014 – februarie 2015, s-a desfășurat la Vaslui obișnuita ediție anuală a Concursului de creații literare, măști stilizate (de perete) și măști clasice care pot fi purtate. La secțiunea „măști”, printre sutele de participanți la Palatul Copiilor, au fost și 11 membri ai Clubului Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad, care frecventează Cercul de Artă Populară. Juriul a fost încântat de ceea ce a văzut și toate creațiile prezentate de bârlădeni au fost recompensate cu un binemeritat loc I. Măștile prezentate în concurs au fost realizate de elevi, din materiale textile, reprezentând măști populare tradiționale din alaiul caprei. Cea mai mică participantă, Elena Vieru, are doar șase ani. Alături de ea au concurat Vlad Diaconu, Mihail Timofti, Emanuela Crăciun, Denisa Damian, Roxana Râmboi, Elena Cordun, Diana Costan, Riana Popescu, Sabina Stupu și Alexandru Busuioc.
„Ne bucuram că într-o zonă a țarii, în care tradiția tinde să fie dată uitării, se mai găsesc tineri ce înțeleg importanța artei populare și doritori de promovarea ei” a declarat profesorul Dan Horgan, coordonatorul Cercului de Artă Populară.
Anual, elevii de la Cercul de Artă Populară participă la 10-15 competiții, în afară de concursuri, fiind prezenți și la târguri și expoziții de artă populară. Se pregătesc deja pentru expoziția devenită tradițională, organizată cu ocazia Zilelor Culturale ale Bârladului din luna mai. În luna martie, micuții artiști populari vor participa la Iași la un concurs organizat de Inspectoratul Școlar Iași, unde vor fi prezenți cu măști pictate pe hârtie.

de Mihaela NICULESCU Cei 11 elevi de la Cercul de Artă Populară din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad, care au participat la Concursul Național de măști populare din Vaslui, au luat locul I. De un an de zile, de când s-a înființat acest cerc la Clubul Copiilor, coordonatorul său, Dan Horgan, a reușit să coopteze 60 de copii care vin regulat la cursuri. În perioada decembrie 2014 – februarie 2015, s-a desfășurat la Vaslui obișnuita ediție anuală a Concursului de creații literare, măști stilizate (de perete) și măști clasice care pot fi purtate. La secțiunea „măști”, printre sutele…

Review Overview

User Rating: 4.64 ( 4 votes)

About Simona Vasile