Home » Justitie » Inconștienți la volan

Inconștienți la volan

de Roxana NĂSTASĂ

La sfârșit de săptămână, polițiștii vasluieni au identificat mai mulți șoferi care s-au urcat la volanul unor autovehicule, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu îndeplineau condițiile prevăzute de legislația în vigoare. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale.

Duminică seara, la numărul de urgență 112, un bărbat din comuna Oltenești a sesizat polițiștii despre faptul că un conducător auto a intrat cu autovehiculul în gardul locuinței sale. Polițiștii Postului de Poliție Oltenești au constatat că în acest eveniment rutier a fost implicat Adrian H., în vârstă de 45 ani, din comuna Pușcași. Acesta a condus autovehiculul pe DJ 244 K, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autovehiculul a intrat în gardul unei locuințe. Polițiștii au testat bărbatul cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, conducerea unui autovehicul de către o persoane căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui autovehicul neînmatriculat (deoarece autorizația de circulație provizorie avea perioada de valabilitate expirată din luna noiembrie 2014).
Un alt șofer prins de polițiști a fost un bârlădean de 24 de ani, Vlad C. Acesta a fost oprit pe strada Ion Codrescu din Bârlad de către polițiștii Biroului Rutier și Biroului de Ordine Publică Bârlad. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile art. 335 alin. 2 din Codul Penal.
Marius S, în vârstă de 46 ani, din comuna Fălciu, a fost și el depistat de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de domiciliu, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde i s-au recoltat probe biologice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influența alcoolului.
Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Ibănești, au depistat și ei un conducător auto care conducea băut. Ovidiu R., în vârstă de 38 ani, domiciliat în comuna Ibănești, conducea un autovehicul între localitățile Mânzați și Ibănești, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal de Adulți Bârlad, unde i s-au recoltat probe biologice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Codului Penal.
Pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Vaslui, polițiști din cadrul Biroului Rutier și Poliției Locale Vaslui au oprit un autovehicul condus de Claudiu C., în vârstă de 20 ani, domiciliat în municipiul Vaslui. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul obținut a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice. Tânărul este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad au întocmit dosar penal și pe numele lui Sorin S., de 37 ani, domiciliat în municipiul București. Acesta a fost depistat conducând un autovehicul pe raza municipiului Bârlad, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Bârlad, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Sorin S. este cercetat penal, în conformitate cu prevederile art. 336 din Codul Penal.

de Roxana NĂSTASĂ La sfârșit de săptămână, polițiștii vasluieni au identificat mai mulți șoferi care s-au urcat la volanul unor autovehicule, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu îndeplineau condițiile prevăzute de legislația în vigoare. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale. Duminică seara, la numărul de urgență 112, un bărbat din comuna Oltenești a sesizat polițiștii despre faptul că un conducător auto a intrat cu autovehiculul în gardul locuinței sale. Polițiștii Postului de Poliție Oltenești au constatat că în acest eveniment rutier a fost implicat Adrian H., în vârstă de 45 ani, din comuna Pușcași. Acesta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: