Home » Justitie » Cuțitarul din Zorleni rămâne după gratii

Cuțitarul din Zorleni rămâne după gratii

de Marian MOCANU

O petrecere între prieteni, organizată de un tânăr din Popeni, comuna Zorleni, la mijlocul lunii ianuarie, s-a terminat tragic. Doi dintre invitați s-au luat la bătaie pe fondul consumului de alcool, unul dintre ei înjunghiindu-l pe celălat în abdomen. Întrucât procurorii au decis că loviturile aplicate i-au pus viața în pericol persoanei agresate, cuțitarul – Ionuț Bogdan Antonescu – a fost arestat preventiv, magistrații Tribunalului Vaslui prelungind ieri, pentru încă 30 de zile această măsură.

 Ionuț Bogdan Antonescu, cuțitarul din Popeni, va rămâne în continuare în arest preventiv pentru cel puțin alte 30 zile, au decis ieri magistrații Tribunalului Vaslui, care au admis propunerea formulată în acest sens de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Antonescu este cercetat pentru tentativă de omor după ce, pe 19 ianuarie, a aplicat mai multe lovituri de cuțit în abdomen, torace, precum și la nivelul mâinilor și picioarelor unui alt tânăr, Laurențiu Cristian Mîță. Totul a pornit de la o ceartă, după ce cei doi băuseră bine, invitați la ziua unui prieten comun din satul Popeni, comuna Zorleni, Antonescu, în vârstă de 22 ani, scoțând la un moment dat un briceag și aplicând mai multe lovituri unui alt bărbat, cu zece ani mai în vârstă, pe care dealtfel îl văzuse pentru prima dată. Gazda și mai mulți participanți la petrecere au încercat să-i despartă, dar văzând cuțitul, s-au abținut, singurul care a avut curajul să intervină fiind cumnatul victimei, care s-a ales la rându-i cu o tăietură la braț.

Au fost sesizați polițiștii și ambulanța, dar, până la sosirea acestuia, cuțitarul a părăsit petrecerea, fiind oprit, ceva mai târziu de gazdă și un alt invitat în fața unui magazin. Prinzând momentul propice, cei doi au tăbărât pe Ionuț Bogdan Antonescu, în învălmășeala creată aplicându-i ăi o mică „corecție”, încercând să-l convingă să se întoarcă la locul petrecerii, pentru a da socoteală oamenilor legii.

Cuțitarul a refuzat și a plecat acasă, unde a spălat briceagul de sânge și l-a ascuns în locuință, unde a fost găsit de polițiști.

Laurențiu Cristian Mîță a fost transportat la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost operat de urgență, medicii constatând că, pe lângă alte răni, lama briceagului i-a perforat intestinul gros. Pentru că viata acestuia a fost pusă în pericol, s-a deschis o anchetă la care au participat politiști de la Biroul de Investigații Criminale a IPJ Vaslui, coordonati de procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ionuț Bogdan Antonescu a fost arestat preventiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor și loviri sau alte violențe și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

de Marian MOCANU O petrecere între prieteni, organizată de un tânăr din Popeni, comuna Zorleni, la mijlocul lunii ianuarie, s-a terminat tragic. Doi dintre invitați s-au luat la bătaie pe fondul consumului de alcool, unul dintre ei înjunghiindu-l pe celălat în abdomen. Întrucât procurorii au decis că loviturile aplicate i-au pus viața în pericol persoanei agresate, cuțitarul - Ionuț Bogdan Antonescu - a fost arestat preventiv, magistrații Tribunalului Vaslui prelungind ieri, pentru încă 30 de zile această măsură.  Ionuț Bogdan Antonescu, cuțitarul din Popeni, va rămâne în continuare în arest preventiv pentru cel puțin alte 30 zile, au decis ieri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: