Home » Invatamant » Activități preventive în școli

Activități preventive în școli

de Roxana NĂSTASĂ

În acest an, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui continuă să aibă în atenție minorii și tinerii. Activitățile cu aceștia sunt derulate în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prin care se urmărește reducerea numărului infracțiunilor în care să fie implicați minorii.

Sunt mai mulți factori care îi pot determina pe copii să se implice în comiterea de infracțiuni: familiile dezorganizate, lipsa autorității părintești, a controlului, influența grupului de prieteni, incapacitatea de adaptare la mediul școlar etc.

Provocările sunt destul de numeroase și, fără o îndrumare atentă, fără o colaborare între familie, școală, instituții cu rol în protecția socială și poliție, scade semnificativ șansa ca tinerii să ajungă adulți responsabili.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vaslui au avut deja întâlniri cu elevii de la mai multe licee și școli gimnaziale, atât din mediul urban cât și din mediul rural. În cadrul acestor întâlniri, au fost abordate mai multe teme de discuție, polițiștii adresând câteva sfaturi legate de modalitatea de prevenire a furturilor și a tâlhăriilor și a comportamentelor violente. Alte subiecte abordate de către polițiști au fost traficul de ființe umane, consumul de droguri și pericolele la care se expun tinerii în mediul on-line.

de Roxana NĂSTASĂ În acest an, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui continuă să aibă în atenție minorii și tinerii. Activitățile cu aceștia sunt derulate în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prin care se urmărește reducerea numărului infracțiunilor în care să fie implicați minorii. Sunt mai mulți factori care îi pot determina pe copii să se implice în comiterea de infracțiuni: familiile dezorganizate, lipsa autorității părintești, a controlului, influența grupului de prieteni, incapacitatea de adaptare la mediul școlar etc. Provocările sunt destul de numeroase și, fără o îndrumare atentă, fără o colaborare între familie, școală,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. mda, orice ar fi suntem cu mult in urma Europei, cu peste 50 ani, daca nu si mai bine :)) !!!

%d blogeri au apreciat: