Home » Administratie » Cine va fi primarul Bârladului? – Prea mare căciula de primar pentru Bunea?

Cine va fi primarul Bârladului? – Prea mare căciula de primar pentru Bunea?

de Simona MIHĂILĂ

În ciuda declarațiilor deputatului Adrian Solomon, președintele PSD Barlad, care susține că viceprimarul Marin Bunea nu va fi schimbat din funcție și că va prelua interimatul la conducerea Bârladului, șeful său de partid, Dumitru Buzatu, lansează o ipoteză neașteptată: „Poate că Bunea nu vrea!” Buzatu dă astfel de înteles ca „refuzul” lui Marin Bunea ar putea crea o stare de „necesitate” în sânul partidului, fapt care ar impune numirea unui alt viceprimar care să devină primar interimar. Aboslut onorabil pentru toata lumea!

Deși vor să pară că vorbesc aceeași limbă, declarațiile liderilor pesediști din județul Vaslui referitoare la viitorul primar al Bârladului, după retragerea lui Constantin Constantinescu din această funcție, se bat cap în cap.
Fotoliul de primar, ce va deveni în curând „disponibil”, pare a fi prilej de contre între liderii PSD. Deși mulți afirmă că demisia lui Constantinescu era un subiect despre care se vorbea de mai mult timp, pesediștii mimează cu dificultate relaxarea. Declarațiile oficiale nu reușesc să mascheze faptul că situația a produs confuzie și că se anunță tot mai tensionată.
Vineri, chiar în ziua în care primarul Constantin Constantinescu a declarat pentru Est News că intenționează să demisioneze, Dumitru Buzatu, președintele organizației județene, le-a spus redactorilor noștri: „Ne vom consulta în partid și vom găsi un înlocuitor pentru domnul Constantinescu, până la alte alegeri. Chiar dacă legea spune că viceprimarul în funcție este cel care preia atribuțiile, nu spune și că viceprimarul este bătut în cuie. Nu e obligatoriu”.

Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, l-a contrazis: „Eu zic că este obligatoriu. Nu avem niciun motiv să schimbăm viceprimarul”.
Ieri, contactați din nou de catre reporterii noștri, cei doi lideri au susținut sus și tare că lucrurile sunt cât se poate de așezate în sânul partidului, ba chiar i-au acuzat pe jurnaliști că distorsionează „realitatea”.
„Nu mai băgați spaima în Bunea (viceprimarul Marin Bunea – n.r.). El rămâne viceprimar, nu-i ia nimeni locul. Sursele mai depărtate sau mai apropiate de PSD sunt false. Eu sunt sursa cea mai veridică. În eventualitatea în care primarul Constantinescu va pleca, Bunea va prelua interimatul”, a declarat Adrian Solomon.
În timp ce deputatul a zugrăvit situația ca pe una mai mult decât limpede, Buzatu nu-l vede primar pe Bunea, cu una cu doua. El spune că această problemă va fi discutată mai întâi în partid: „Dacă organizația va propune o treabă și noi vom considera că nu e bună, atunci ne vom gândi la altceva. E adevărat că am spus că nu e bătut în cuie, că nu e obligatoriu să fie Bunea, dar nici nu e obligatoriu să nu fie el. Decizia se va lua în partid. Dar decizia se va lua în funcție de necesitate. Dacă există necesitatea să schimbăm pe vice îl vom schimba, dacă nu, va rămâne el”.
Întrebat cum s-ar putea traduce termenul de „necesitate” în acest caz, șeful pesediștilor din județul Vaslui a lansat o nouă ipoteză, absolut onorabilă pentru toată lumea: „Poate că Bunea spune că nu vrea. Îl putem numi cu forța? Va trebui mai întâi să-l întrebăm, nu?”.
Reporterii noștri au îndrăznit să încerce marea cu degetul, întrebându-l pe viceprimarul Marin Bunea dacă se simte pregătit să preia interimatul la conducerea Bârladului. Așa cum ne-am așteptat, față de noi viceprimarul a preferat să se abțină în a declanșa „starea de necesitate”: „Nu pot să comentez nimic până când demisia nu va avea loc, dacă va avea loc”.

de Simona MIHĂILĂ În ciuda declarațiilor deputatului Adrian Solomon, președintele PSD Barlad, care susține că viceprimarul Marin Bunea nu va fi schimbat din funcție și că va prelua interimatul la conducerea Bârladului, șeful său de partid, Dumitru Buzatu, lansează o ipoteză neașteptată: "Poate că Bunea nu vrea!" Buzatu dă astfel de înteles ca "refuzul" lui Marin Bunea ar putea crea o stare de "necesitate" în sânul partidului, fapt care ar impune numirea unui alt viceprimar care să devină primar interimar. Aboslut onorabil pentru toata lumea! Deși vor să pară că vorbesc aceeași limbă, declarațiile liderilor pesediști din județul Vaslui referitoare…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Simona Vasile

3 comments

  1. Pai Firaru se lauda in partid ca el o sa fie primar ! stirea e deja veche ! Solomon a promis ca o sa fie viceprimar, si apoi intra primar.

%d blogeri au apreciat: