Home » Justitie » „Frumos, elegant, cât de cât”: Luță își așteaptă condamnarea!

„Frumos, elegant, cât de cât”: Luță își așteaptă condamnarea!

de Marian MOCANU

 Zilele viitoare se va decide condamnarea lui Ionuț Zaharia, poreclit Luță, cel care, la băutură, și-a înjunghiat mama și unchiul, pentru simplu motiv că beau mai mult decât el. Procesul a durat mai bine de jumătate de an, în ciuda faptului că „Luță agresorul” și-a recunoscut fapta, deoarece a întârziat expertiza psihiatrică cerută de judecători. Pronunțarea sentinței este așteptată pentru data de 26 februarie.

 În luna septembrie a anului 2013, după ce au fost la cules via unor vecini, Ionuț Zaharia ar fi găsit într-un container niște PET-uri cu băutură, pe care a decis să le bea împreună cu familia, respectiv cu mama sa, Mioara, și unchiul său, Ioan Barbu. La un moment, pentru că nu i se dădea destulă atenție și i s-a părut că ceilalți beau mai mult decât el, Luță, cum este poreclit Ionuț Zaharia, a pus mâna pe un cuțit și și-a înjunghiat în piept de mai multe ori mama. Mioara Zaharia a primit mai multe lovituri în piept, care i-au afectat ambii plămâni, dar și în abdomen, fiindu-i perforat colonul, necesitând transportarea de urgență la un spital ieșean, unde a fost operată, rănile suferite necesitând circa 55 zile de îngrijiri medicale.

Nici Ioan Barbu nu a scăpat de furia agresorului, primind la rându-i mai multe lovituri de cuțit în piept, lama perforându-i unul din plămâni.

Arestat în scurt timp, procurorii au avut de furcă până să reușească să-l interogheze pe Luță, din cauza stării avansate de beție el provocând un adevărat circ.

„Ne-am certat între noi, am dat cu cuțitul din greșeală, eram amețit. Îmi pare rău, frumos, elegant, cât de cât! Mă doare sufletul că am lovit-o pe mama cu cuțitul, dar e la spital la Iași, își revine. M-am enervat, frate, că ei stăteau în mijlocul casei, nu s-au dat și eu am vrut să intru. I-am despărțit cu cuțitul, dar nu i-am înțepat tare! Familia mea bea mult! Eu sunt mai mic, nu pot să beau cât ei, mă obligă să beau. Nu e vorba că nu fac față, dar m-au enervat. Sunt supărat că ei duc mai mult la băutură. De acum o să evit, beau două pahare și mă duc la somn!”, poza în victimă Ionuț Zaharia într-un clip care a strâns zeci de mii de vizualizări pe internet în doar câteva zile.

Ionuț Zaharia a fost trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor, însă procurorii au cerut, la termenul de ieri, 18 februarie, schimbarea încadrării juridice în tentativă de omor calificat și deosebit de grav, infracțiune pentru care Luță riscă până la 10 ani de închisoare.

Procesul, început în septembrie 2014, a durat foarte mult din cauza întârzierii cu care s-a făcut expertiza psihiatrică a inculpatului, raportul parvenind judecătorilor doar zilele trecute. Conform expertizei, Luță a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate de tip antisocial, însă la momentul producerii incidentului, acesta avea discernământ, deci era conștient de gravitatea faptelor. De altfel, apărătorul lui Luță a declarat instanței că individul are tulburări de comportament doar atunci când bea sau consumă substanțe etnobotanice, așa cum mai obișnuiește să facă. Cu toate acestea, este posibil ca Luță să primească mai mulți ani de închisoare cu executare, cu atît mai mult cu cât, conform declarației procurorului, „inculpatul nu a putut explica în niciun fel faptele de violență care au fost săvârșite în mod gratuit și fără nici un fel de justificare”.

Cu toată gravitatea faptei, Luță a fost judecat în libertate, timp în care a mai comis și un furt la un magazin din centrul orașului, ca să-și procure țigări și băutură, faptă pentru care mai are deschis un dosar penal. De altfel, Luță nu e la prima faptă, tot pentru furt calificat fiind internat, în anul 2008, într-un centru de reeducare a minorilor. Pronunțarea sentinței a fost amânată pentru data de 26 februarie, Luță urmând a sta după gratii cel puțin patru ani de zile pentru tentativă de omor calificat și deosebit de grav.

de Marian MOCANU  Zilele viitoare se va decide condamnarea lui Ionuț Zaharia, poreclit Luță, cel care, la băutură, și-a înjunghiat mama și unchiul, pentru simplu motiv că beau mai mult decât el. Procesul a durat mai bine de jumătate de an, în ciuda faptului că „Luță agresorul” și-a recunoscut fapta, deoarece a întârziat expertiza psihiatrică cerută de judecători. Pronunțarea sentinței este așteptată pentru data de 26 februarie.  În luna septembrie a anului 2013, după ce au fost la cules via unor vecini, Ionuț Zaharia ar fi găsit într-un container niște PET-uri cu băutură, pe care a decis să le bea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Il cunosc pe acest nenorocit, un neica nimeni, asta vara umbla prin teatrul de vara seara, umbla cu geaca pe el si pantaloni scurti si slapi. Un retard mintal!

%d blogeri au apreciat: