Home » Administratie » Programul la Biroul Pașapoarte Bârlad, restricționat

Programul la Biroul Pașapoarte Bârlad, restricționat

de Mihaela NICULESCU

Prefectura Vaslui a încercat, în urmă cu doi ani, să aducă la Bârlad anumite servicii, precum cel de pașapoarte, dar din lipsă de personal, punctul de lucru, deschis în zona Cantinei de ajutor social, va funcționa mai rar. Dacă până acum, acesta era deschis o dată pe săptămână, respectiv marțea, de acum bârlădenii și locuitorii comunelor limitrofe vor putea beneficia de serviciile celor de la Pașapoarte doar de două ori pe lună.
Punctul de lucru deschis la Bârlad în urmă cu doi ani va avea program cu publicul doar în luna martie de trei ori (pe 3, 17 și 31 martie), în rest doar de două ori pe lună. În aprilie, de exemplu, reprezentanții Serviciului Pașapoarte au anunțat că vor fi prezenți la Bârlad pe 14 și pe 28 aprilie.
Conducerea Serviciului Pașapoarte a declarat că lipsa personalului a fost cea care a determinat prezența mai rară a inspectorilor la punctul de lucru din Bârlad.
La Bârlad se întocmesc acte doar pentru pașapoartele electronice, valabile cinci ani, pentru persoanele cu vârste peste 12 ani, și valabilitate de trei ani pentru copii până-n 12 ani. Solicitanții intră în posesia acestor pașapoarte în două săptămâni. Pașapoartele în regim de urgență sau temporare, valabile un an, s-au eliberat întotdeauna de la Vaslui. Taxa pentru un pașaport la urgență este de 222 de lei, iar documentul se eliberează în termen de o zi, iar taxa pentru un pașaport electronic este de 292 de lei.

 

de Mihaela NICULESCU Prefectura Vaslui a încercat, în urmă cu doi ani, să aducă la Bârlad anumite servicii, precum cel de pașapoarte, dar din lipsă de personal, punctul de lucru, deschis în zona Cantinei de ajutor social, va funcționa mai rar. Dacă până acum, acesta era deschis o dată pe săptămână, respectiv marțea, de acum bârlădenii și locuitorii comunelor limitrofe vor putea beneficia de serviciile celor de la Pașapoarte doar de două ori pe lună. Punctul de lucru deschis la Bârlad în urmă cu doi ani va avea program cu publicul doar în luna martie de trei ori (pe 3,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: