Home » Social » Biblio-Dragobetele la Bârlad

Biblio-Dragobetele la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii s-au ambiționat. Așa cum occidentalii sărbătoresc Valentine’s Day, și ei doresc să reînvie tradiția Dragobetelui, Ziua dragostei la români.

Biblioteca „Stroe S. Belloescu” este una dintre instituțiile care încurajează acest demers și organizează pe 24 februarie „Biblio-Dragobetele”. Este al doilea an când biblioteca bârlădeană marchează sărbătoarea Dragobetelui. Ziua îndrăgostiților din România va fi sărbătorită printr-o activitate realizată în colaborare cu elevi ai Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu”, îndrăgostiți de… carte.
„Așteptăm cât mai mulți bârlădeni, iubitori de muzică și poezie, la o activitate frumoasă de Dragobete, dedicată iubirii de carte, pe care am intitulat-o Biblio-Dragobete”, a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Bibliotecă.
Elevi ai Colegiului „Codreanu”, coordonați de profesoarele Diana Stoica și Andreea Mereuță, vor prezenta eseuri, recenzii și comunicări literare despre carte. Activitatea va fi pigmentată cu muzică clasică de către un grup de elevi ai Școlii de Muzică și Arte Plastice, coordonați de prof. Mihail Manciu. Nu vor lipsi surprizele. Fiecare din cei prezenți va găsi pe masă câte un răvaș care va conține câte un citat celebru dintr-o operă literară. Cei care vor reuși să identifice opera și autorul citatului, vor fi răsplătiți cu cărți.
„Vom oferi premii celor mai buni cititori, adică celor care vor reuși să ghicească cui aparține citatul. Premiile sunt destul de valoroase și constă în cărți”, a mai spus Cristina Vizitiu.

 

de Mihaela NICULESCU Bârlădenii s-au ambiționat. Așa cum occidentalii sărbătoresc Valentine’s Day, și ei doresc să reînvie tradiția Dragobetelui, Ziua dragostei la români. Biblioteca „Stroe S. Belloescu” este una dintre instituțiile care încurajează acest demers și organizează pe 24 februarie „Biblio-Dragobetele”. Este al doilea an când biblioteca bârlădeană marchează sărbătoarea Dragobetelui. Ziua îndrăgostiților din România va fi sărbătorită printr-o activitate realizată în colaborare cu elevi ai Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu”, îndrăgostiți de… carte. „Așteptăm cât mai mulți bârlădeni, iubitori de muzică și poezie, la o activitate frumoasă de Dragobete, dedicată iubirii de carte, pe care am intitulat-o Biblio-Dragobete”, a declarat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: