Home » Politic » Liberalii au murit. Trăiască liberalii!

Liberalii au murit. Trăiască liberalii!

de Alex SAVA

Partidul Liberal Reformator își asumă modificarea adusă Noului Cod Fiscal, privind scăderea TVA de anul viitor. Reprezentanții formațiunii spun că era nevoie de o astfel de măsură de tip liberal, după ce PNL a încetat să ducă o politică de dreapta.

Oficialii filialei vasluiene a Partidului Liberal Reformator (PLR) au anunțat ca pe o mare victorie modificarea TVA de începând de anul viitor, inițiatvă legislativă pe care și-o asumă ca pe o măsură de dreapta.

Noul Cod Fiscal este încă o dovadă că, în timp ce PLR și partenerii de guvernare iau măsuri pentru a susține creșterea economică, PNL – controlat de PDL – se ocupă doar de scandal. Tot ce s-a întâmplat În Romania în ultimii 10 – 15 ani arată că dezvoltarea economică nu se poate realiza în absența măsurilor de guvernare cu caracter liberal. Acum lucrurile stau și mai grav. PNL a părăsit în mod oficial ideologia politică liberală și pe plan intern și in planul afilierii europene. Așa cum se vede, mai ales în Parlament în ultimul timp, PNL are o situație tot mai tristă, fiind condus acum la nivel politic de Vasile Blaga și Marian Vanghelie și fiind preocupat numai și numai de promovarea traseismului politic și de accesul la putere cu orice preț și, mai ales, fără niciun plan de guvernare”, a spus Florin Sîrbu, președintele PLR Vaslui.

Printre inițiativele PLR se mai numără scăderea accizelor la benzină și motorină, eliminarea unor taxe (cum ar fi taxa pe stâlp), reducerea fiscalității în zona de IMM-uri, modificarea Codului de Procedură Fiscal, astfel încât interpretarea reglementărilor fiscale să se facă în favoarea contribuabilului, introducerea obligativității ca punctele de vedere emise de structurile ANAF și MF să fie asumate și opozabile organelor de control, terților cât și altor organe de jurisdicție.

de Alex SAVA Partidul Liberal Reformator își asumă modificarea adusă Noului Cod Fiscal, privind scăderea TVA de anul viitor. Reprezentanții formațiunii spun că era nevoie de o astfel de măsură de tip liberal, după ce PNL a încetat să ducă o politică de dreapta. Oficialii filialei vasluiene a Partidului Liberal Reformator (PLR) au anunțat ca pe o mare victorie modificarea TVA de începând de anul viitor, inițiatvă legislativă pe care și-o asumă ca pe o măsură de dreapta. Noul Cod Fiscal este încă o dovadă că, în timp ce PLR și partenerii de guvernare iau măsuri pentru a susține creșterea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: