Home » World » Serghei Lavrov: SUA destabilizează Orientul Mijlociu și alimentează extremismul pentru a domina lumea

Serghei Lavrov: SUA destabilizează Orientul Mijlociu și alimentează extremismul pentru a domina lumea

Statele Unite încearcă să creeze „anarhie” în Orientul Mijlociu, alimentând extremismul pentru a exercita dominație asupra întregii lumi, a acuzat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în Consiliul de Securitate ONU, primid o replică similară din partea ambasadorului american, Samatha Power.

Serghei Lavrov a menționat raidurile aeriene efectuate în Siria de o coaliție internațională coordinată de SUA, intervenția americană în Irak (lansată în 2003) și operațiunule aeriene în Libia (în 2011), acuzând Washingtonul că încalcă „principii fundamentale” ale Cartei ONU.

„Toate aceste acțiuni sunt încercări de dominare a lumii, reacționând peste tot și utilizând forța militară în mod unilateral pentru a atinge interesele proprii”, a afirmat Lavrov, potrivit Russia Today, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pe tema păcii și securității.

„Toate aceste acțiuni au adus anarhia și instabilitatea în Orientul Mijlociu și în nordul Africii, creând terenul propice pentru amplificarea extremismului”, a adăugat șeful diplomației ruse.

În replică, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a criticat Rusia pentru blocarea acțiunilor Consiliului de Securitate ONU împotriva regimului din Siria și pentru antrenarea rebelilor separatiști din estul Ucrainei, potrivit ABCNews.

Controversatul istoric american Webster Tarpley a afirmat sâmbătă că Statele Unite au creat grupul terorist Stat Islamic în Irak și Siria, folosind combatanții sunniți ca „armată secretă americană” pentru destabilizarea regiunii Orientul Mijlociu. „Grupul terorist Stat Islamic este o armată secretă a Statelor Unite, iar liderul organizației, Abu Bakr al-Baghdadi, este un prieten apropiat al senatorului republican american John McCain”, a spus Webster Tarpley, potrivit agenției iraniene IRNA.

O coaliție internațională formată din zeci de țări și coordonată de Statele Unite efectuează raiduri aeriene împotriva pozițiilor din Irak și Siria ale organizației teroriste Stat Islamic.

Sursa: mediafax.ro

Statele Unite încearcă să creeze "anarhie" în Orientul Mijlociu, alimentând extremismul pentru a exercita dominație asupra întregii lumi, a acuzat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în Consiliul de Securitate ONU, primid o replică similară din partea ambasadorului american, Samatha Power. Serghei Lavrov a menționat raidurile aeriene efectuate în Siria de o coaliție internațională coordinată de SUA, intervenția americană în Irak (lansată în 2003) și operațiunule aeriene în Libia (în 2011), acuzând Washingtonul că încalcă "principii fundamentale" ale Cartei ONU. "Toate aceste acțiuni sunt încercări de dominare a lumii, reacționând peste tot și utilizând forța militară în mod unilateral pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: