Home » Invatamant » Ziua Internațională a Limbii Materne, celebrată la Biblioteca Județeană

Ziua Internațională a Limbii Materne, celebrată la Biblioteca Județeană

de Roxana NĂSTASĂ

Ziua Internațională a Limbii Materne este o sărbătoare ținută anual pe 21 februarie, având ca scop promovarea diversității lingvistice și culturale, precum și multilingvismul, inițiată de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Celebrată pe plan internațional din anul 2000, Ziua Internațională a Limbii Materne a fost marcată și la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Activitatea a fost organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui și Grupul Școlar Industrial „Ștefan Procopiu” Vaslui în cadrul poiectului educațional „Comunicare culturală între tineri”, proiect coordonat de Anca-Mihaela Peptu și Aurelia Curelaru. Participanții au fost elevi ai clasei a XI-a H de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui și elevi ai clasei a X-a I de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui.

Prin materialul prezentat, Aurelia Curelaru a subliniat importanța limbii pentru progresul omenirii la nivel global. Pe aceeași temă au fost prezentate publicații existente în colecțiile bibliotecii. Activitatea a continuat cu desfășurarea concursului „Diversitate lingvistică în spațiul românesc”.

În semn de apreciere pentru rezultatele obținute, în urma evaluării, elevii au primit diplome.

de Roxana NĂSTASĂ Ziua Internațională a Limbii Materne este o sărbătoare ținută anual pe 21 februarie, având ca scop promovarea diversității lingvistice și culturale, precum și multilingvismul, inițiată de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Celebrată pe plan internațional din anul 2000, Ziua Internațională a Limbii Materne a fost marcată și la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Activitatea a fost organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui și Grupul Școlar Industrial „Ștefan Procopiu” Vaslui în cadrul poiectului educațional „Comunicare culturală între tineri”, proiect coordonat de Anca-Mihaela Peptu și Aurelia Curelaru. Participanții au fost elevi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile