Home » National » Băsescu: După ce au apărut pozele cu Udrea la Paris, am scris DECRETUL DE DEMITERE a lui Coldea

Băsescu: După ce au apărut pozele cu Udrea la Paris, am scris DECRETUL DE DEMITERE a lui Coldea

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, marți, că a scris decretul de demitere a lui Florian Coldea de la SRI după ce au apărut fotografiile cu Elena Udrea la Paris, alături de Alina Bica și Alina Topoliceanu. El a precizat că înainte să-l semneze a cerut un raport pentru a vedea dacă a fost vorba de o acțiune a serviciilor secrete românești, însă informațiile primite nu i-au confirmat bănuiala. „A fost convingător”, a spus Băsescu.

”Am avut decretul de demitere a lui Coldea scris pe masă. Am spus că vreau un raport, care dacă-mi confirmau presupunerea, aș fi semnat demiterea. Primind un raport strict secret, e deplin justificată secretizarea lui. Raportul a fost foarte convingător și nu implica SRI”, a spus Traian Băsescu, invitat la B1 TV, adăugând că nu este vorba nici despre un alt serviciu.

În plus, fostul șef al statului a spus că s-a convins că fotografiile de la Paris nu au fost realizate de serviciile secrete.

Fostul președinte nu a dat nicio altă informație din raportul primit, explicând că a venit de la SRI ca fiind strict secret. ”Nu am cum să dau niciun element din raport. E un raport strict secret, nu vă pot spune din el niciun cuvant. Nu cred că poate fi desecretizat, cel puțin în următorii zece ani”, a spus Băsescu.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, mai multe fotografii cu Elena Udrea, fosta șefă DIICOT, Alina Bica, și fosta președintă a Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu, toate trei fiind într-o excursie la Paris, au fost postate pe un blog. La momentul respectiv, Udrea a acuzat un filaj al serviciilor secrete, spunând că se fac atacuri nefondate la adresa ei.

„Mă bat nu numai cu contracandidații, nu numai cu partidele din spatele lor, mă bat cu reprezentanți ai serviciilor secrete care au intrat în campanie să susțină candidații. Joacă în mod ocult în favoarea unuia sau altuiaE un filaj al serviciilor secrete […] E un filaj al serviciilor secrete”, a spus ea, într-o conferință de pres, pe 30 octombrie 2014.

De altfel, și Traian Băsescu a acuzat serviciile secrete de intervenții în campania electorală, acuzându-l în mod special pe fostul șef al SIE, Teodor, și amintind de episodul în care Elena Udrea a fost fotografiată la Paris, în compania Alinei Bica.

”Serviciile de informații s-au implicat prin domnul Meleșcanu în campania electorală. Era încă șef și alții strângeau semnături pentru el. Am vorbit de Meleșcanu, dar mă tem ca reprezenta un serviciu, conducerea Serviciului de Informații externe”, a răspuns Băsescu, în ultima conferință de presă de la Cotroceni.

În plus, întrebat dacă în raportul pe care l-a cerut, referitor la posibilul filaj al serviciilor secrete asupra Elenei Udrea, se demonstrează acest lucru, șeful statului a spus că raportul este secret.

Sursa: gandul.info

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, marți, că a scris decretul de demitere a lui Florian Coldea de la SRI după ce au apărut fotografiile cu Elena Udrea la Paris, alături de Alina Bica și Alina Topoliceanu. El a precizat că înainte să-l semneze a cerut un raport pentru a vedea dacă a fost vorba de o acțiune a serviciilor secrete românești, însă informațiile primite nu i-au confirmat bănuiala. „A fost convingător”, a spus Băsescu. ”Am avut decretul de demitere a lui Coldea scris pe masă. Am spus că vreau un raport, care dacă-mi confirmau presupunerea, aș fi semnat demiterea.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: