Home » Invatamant » Școlile din Vaslui, luate cu asalt pentru înscrieri la clasa pregătitoare

Școlile din Vaslui, luate cu asalt pentru înscrieri la clasa pregătitoare

de Roxana NĂSTASĂ

La doar două zile după ce s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare, la unele școli din județ s-au ocupat aproape jumătate din locurile disponibile. Părinții au luat cu asalt secretariatele unităților de învățământ încă din prima zi.

Luni a fost prima zi de înscrieri la clasa pregătitoare, iar părinții nu au așteptat prea mult și-au dat fuga la școala dorită să depună cererile. Așa se face că, la mai multe din școlile vasluiene care organizează clase pregătitoare, s-au ocupat încă din primele două zile aproape jumătate din locurile disponibile.

„Avem în plan înființarea a patru clase, a câte 25 de elevi fiecare, deci 100 de locuri disponibile. Până în prezent, s-au înscris 38, însă e a abia a doua zi și mai e timp. Din păcate, s-a suprapus și cu simulările, altfel ar fi fost un număr mai mare de înscriși”, a declarat Sorin Popoiu, directorul Școlii “Ștefan cel Mare” Vaslui.

La Școala „Mihai Eminescu”, lucrurile merg și mai bine. Din 84 de locuri disponibile, s-au ocupat până ieri la ora 13, 34.
„Organizăm trei clase pregătitoare a câte 28 de elevi. Avem, astfel, 84 de locuri, din care, în acest moment 34 s-au ocupat, ieri, în prima zi de înscrieri având 17 ocupate”, a declarat Pavelina Tăune, director al Școlii „Mihai Eminescu” Vaslui.
Și la Școala „Constantin Motaș”, unde se organizează o singură clasă cu 25 de elevi, s-au ocupat jumătate din locuri.
„Avem în plan 25 de locuri la Școala nr. 7 „Constantin Motaș” și trei locuri la Bahnari pentru că este structura noastră, iar până acum s-au înscris 12 copii”, a declarat Petru Sadagurschi, director al Școlii „Constantin Motaș” Vaslui.
Părinții mai au timp să-și înscrie copiii la clasa pregătitoare pentru că prima etapă de înscrieri se termină pe 13 martie. Trebuie luat în calcul, însă, și faptul că locurile se ocupă repede și s-ar putea ca în curând să nu-și mai poată înscrie copii acolo unde vor.

de Roxana NĂSTASĂ La doar două zile după ce s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare, la unele școli din județ s-au ocupat aproape jumătate din locurile disponibile. Părinții au luat cu asalt secretariatele unităților de învățământ încă din prima zi. Luni a fost prima zi de înscrieri la clasa pregătitoare, iar părinții nu au așteptat prea mult și-au dat fuga la școala dorită să depună cererile. Așa se face că, la mai multe din școlile vasluiene care organizează clase pregătitoare, s-au ocupat încă din primele două zile aproape jumătate din locurile disponibile. „Avem în plan înființarea a patru clase,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. hai ma sa fim realisti, lumea spune ca nu sunt copii, dar vedem ca scolile sunt luate cu asalt pentru inscrierea copiilor, tare mult le place la unii sa manance

  2. la ce fel de scoli sunt in acest oras ti-e si frica sa-ti duci copilul la scoala,mai bine in afara!!!

%d blogeri au apreciat: