Home » Social » Accident rutier la Huși

Accident rutier la Huși

de Roxana NĂSTASĂ

Ieri, la ora 10, pe Drumul European 581 – pe sensul de deplasare către Huși s-a produs un accident de circulație major în care au fost implicate o autocisternă încărcată cu zece tone de amoniac și o autocisternă încărcată cu 27 tone de motorină.
Din fericire, acesta este scenariul exercițiului cu titlul „Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui accident rutier grav, urmat de incendiu și accident chimic, pe raza municipiului Huși” .
În urma accidentului rutier produs pe fondul nerespectării regulilor de circulație, a rezultat răsturnarea celor două autocisterne în afara părții carosabile, pe partea stângă a DE 581- pe sensul de deplasare către Huși, precum și o persoană decedată, două persoane rănite ușor, o persoană rănită grav rămasă încarcerată în cabina autocisternei încărcată cu motorină și apariția unor fisuri în cisterna încărcată cu amoniac, ce determină scurgeri de substanță periculoasă spre sediul STPF Huși.
Exercițiu a avut ca obiectiv general verificarea timpului de reacție și a posibilităților tehnice de intervenție ale forțelor și mijloacelor tehnice conform registrului de capabilități, precum și pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport).
Structurile participante la acest exercițiu au fost Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, Inspectoratul de poliție al județului Vaslui, Serviciul teritorial al poliției de frontieră, Inspectoratul județean de jandarmi Vaslui, UM 01776 Huși, Comisariatul Județean Vaslui al Gărzii de Mediu, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Huși, SC E-on, SC Gaz-Est și SC Drumuri Naționale Bârlad.
Acțiunea s-a încheiat cu analiza modului și capacității de intervenție în cazul producerii unei astfel de situații, concluzia fiind că toate forțele participante pot gestiona corect și coerent o situație de urgență de o asemenea anvergură.
Exercițiul a fost organizat în baza planului cu principalele activități ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, premergător zilei de 28 Februarie „ Ziua Protecție civile ”.

de Roxana NĂSTASĂ Ieri, la ora 10, pe Drumul European 581 – pe sensul de deplasare către Huși s-a produs un accident de circulație major în care au fost implicate o autocisternă încărcată cu zece tone de amoniac și o autocisternă încărcată cu 27 tone de motorină. Din fericire, acesta este scenariul exercițiului cu titlul „Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui accident rutier grav, urmat de incendiu și accident chimic, pe raza municipiului Huși” . În urma accidentului rutier produs pe fondul nerespectării regulilor de circulație, a rezultat răsturnarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. oamenii inca se mai gandesc la valentin`s day sau dragobetele,sunt indragostiti,de asta se si intampla atatea accidente