Home » Administratie » Constantinescu și-a dat demisia!

Constantinescu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ

Actul de demisie a fost citit de primar în fața Consiliului Local Bârlad. În timpul discursului deputatului Adrian Solomon, primarul a izbucnit în plâns. Deși Constantinescu a a invocat motive medicale, deputatul Solomon a susținut că demisia este una de onoare și că acordul de vinovăție pentru conflict de interese, semnat de primar în fața procurorilor, este rezultatul unei legi nedrepte.

Constantin Constantinescu și-a dat demisia din fruntea Bârladului. Marele anunț a fost făcut după exact zece zile de la momentul în care a confirmat în exclusivitate pentru Est News intenția de a demisiona. Surpriza momentului a fost dată nu atât de anunțul în sine, cât de faptul că ex-primarul a izbucnit în plâns.
Constantinescu a dat citire actului de demisie la începutul ședinței Consiliului Local de ieri, într-o atmosferă de liniște absolută, în ciuda faptului că sala era arhiplină: funcționari, șefi de servicii, jurnaliști. Invitatul special al momentului a fost deputatul Adrian Solomon.
Discursul acestuia a fost cel care a ridicat la maximum nivelul de emotivitate în rândul consilierilor PSD, dar mai ales lui Constantinescu. Acesta nu a mai rezistat și a dat frâu liber lacrimilor.
Solomon a calificat cei 11 ani în care orașul a fost condus de Constantinescu drept cei mai înfloritori de după ’89: „A fost cel mai bun primar al Bârladului din perioada post-decembristă. «Decada constantiniană» a fost una plină de realizări. Îl asigurăm că nimic din ceea ce și-a propus nu va fi lăsat în mijlocul drumului, ci vor fi finalizate toate proiectele. Vorbim printre altele de modernizarea străzilor, de demararea și finalizarea lucrărilor de canalizare în Munteni și Podeni, stadionul de rugby, sălile de sport. Toate acestea sunt rodul muncii domnului primar. Atunci când veți tăia panglicile la diferite obiective, trebuie să-l chemați și pe domnia sa”.
Chiar dacă motivul demisiei invocat de primarul Constantinescu este de ordin medical, deputatul Solomon, care este și finul de cununie al fostului primar, consideră că demisia lui Constantinescu a fost una de onoare: „Domnul Constantinescu este victima unor legi făcute cu fundul și nu cu capul. El nu a greșit cu nimic. A luat o decizie de demnitate. El este un Mircea Diaconu al municipiului Bârlad. Mă voi lupta cu toate armele mele pentru ca imaginea domnului primar să nu fie terfelită. Nu există niciun prejudiciu, nicio faptă care să ducă spre ideea de fraudă, de corupție. Felul în care este definit conflictul de interese de către această lege făcută de Monica Macovei în miez de noapte, nu are nicio logică. Este atât de neclară încât oricine deține o funcție publică se poate trezi la un moment dat vinovat de conflict de interese”.
Declarația lui Solomon, vine, așadar să infirme motivul medical invocat de primar pentru demisia sa. Recent, Constantinescu a semnat în fața procurorilor un acord de recunoaștere a vinovăției pentru faptul că, în calitatea sa de primar, a semnat acte prin care se produce un folos material pentru SC Urban Proiect SA și SC Transmir SRL, cele două firme care au câștigat licitația pentru lucrările de execuție a unor străzi din Bârlad. Conflictul de interese este dat de faptul că aceste două firme, anterior câștigării licitației cu pricina, au avut în trecut relații comerciale cu firma în care Constantin Constantinescu era acționar, respectiv Construcții Consult.
Acordul de vinovăție a fost înaintat spre validare la judecătoria Bârlad, termenul fiind fixat pentru 21 aprilie.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xcTfJDv0BhM&w=420&h=315]  

de Simona MIHĂILĂ Actul de demisie a fost citit de primar în fața Consiliului Local Bârlad. În timpul discursului deputatului Adrian Solomon, primarul a izbucnit în plâns. Deși Constantinescu a a invocat motive medicale, deputatul Solomon a susținut că demisia este una de onoare și că acordul de vinovăție pentru conflict de interese, semnat de primar în fața procurorilor, este rezultatul unei legi nedrepte. Constantin Constantinescu și-a dat demisia din fruntea Bârladului. Marele anunț a fost făcut după exact zece zile de la momentul în care a confirmat în exclusivitate pentru Est News intenția de a demisiona. Surpriza momentului a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

9 comments

  1. plange, vai, vai…….. de ciuda ca nu mai poate fura, sau ca preda stafeta hotiei ……., sa vina sa-i ia DNA-ul pe toti hotii din primarie si nu …….numai

  2. Lasă ca vin Baba Monu si cu Plesu turnătorul sa conducă orașul! Terminați cu prostiile

  3. Multa sanatate! A fost cel mai bun primar al Barladului!

  4. bai da unde nu-i leaga pe toti. macar asta a facut ceva ceva

  5. ba sa-i lege si pa aia care au dat si pe aia care au luat. sa se curete tara de hoti

  6. a fost cel mai bun primar. altul ca el nu o sa mai vina. esta e adevarul, dar lumea e prea proasta

  7. In momentul de fata, si celor mai înverșunați „dușmani” ai domnului Constantinescu le pare rău. Degeaba sar de fund in sus babele, securiștii, porcii, hotii de gaze si motorina, sclavii de la televiziuni cu patronii la pârnaie , etc. Un primar care a avut curajul sa demisioneze pentru a-si proteja sănătatea si a nu terfeli in niciun fel funcția de primar al mun Barlad si partidul care l-a propulsat. Bravos domnule Constantinescu !

    • Sa te pis in freza pupincuristule…….ai avut parte la combinatii de-i tii partea unui hot dovedit ???

  8. Toti il lauda pe coruptu asta!!!! Ce naiba o facut pentru acest oras?! Ce investitori a adus?! Cati tineri au plecat din orasul acesta?! NU vedeti, sa fi construit locuinte pentru tineri si locuri de munca, construieste biserici pentru toti prostii ca asa doar se cumpara voturi, cate o biserica la fiecare alegere (vezi o noua biserica se va ridica langa RDS&RCS, gata pentru alegeri), sa fi facut sa se vada nu chemand firma lui sa castige la licitatii si amicii.
    inca ceva, presupun cu ocazia asta daca nu il inchide va parasi romania. going in Canada.

%d blogeri au apreciat: