Home » World » Trei islamiști membri ai grupului SI care intenționau să deturneze un avion, arestați în SUA

Trei islamiști membri ai grupului SI care intenționau să deturneze un avion, arestați în SUA

Autoritățile americane au arestat trei islamiști care intenționau să deturneze un avion de pasageri cu scopul de a ajunge în Siria, unde urmau să se alăture combatanților organizației teroriste Stat Islamic, unul dintre indivizi exprimând intenția de a-l asasina pe președintele SUA, Barack Obama.

Cei trei islamiști – Akhror Saidakhmetov (în vârstă de 19 ani), originar din Kazahstan, Abdurasul Hasanovich Juraboev (24 de ani), din Uzbekistan, și Abror Habibov (30 de ani), din Uzbekistan – locuiesc în cartierul new-yorkez Brooklyn.

Potrivit CNN, Akhror Saidakhmetov a fost arestat miercuri după-amiază pe Aeroportul John F. Kennedy din New York. Islamistul încerca să urce într-un avion pentru a ajunge în Turcia, în drumul spre Siria.

Abdurasul Hasanovich Juraboev avea un bilet de avion spre Istanbul, pentru luna martie, fiind suspectat de apartenență la grupul terorist Stat Islamic și de ajutarea lui Saidakhmetov. Abror Habibov este acuzat de complicitate. Doi suspecți au fost arestați la New York, iar unul în Miami.

Procurorii americani susțin că unul dintre teroriști a declarat că se intenționa deturnarea unui avion de pasageri pentru a ajunge cu el în Siria, astfel încât grupul terorist „Stat Islamic să aibă o aeronavă”.

Abdurasul Jaraboev postase următorul mesaj pe o rețea de socializare: „Este oare posibil să devenim martiri oriunde am fi? Putem oare să îl împușcăm pe Barack Obama, cu riscul de a ne pierde viețile?”

Sursa: mediafax.ro

Autoritățile americane au arestat trei islamiști care intenționau să deturneze un avion de pasageri cu scopul de a ajunge în Siria, unde urmau să se alăture combatanților organizației teroriste Stat Islamic, unul dintre indivizi exprimând intenția de a-l asasina pe președintele SUA, Barack Obama. Cei trei islamiști - Akhror Saidakhmetov (în vârstă de 19 ani), originar din Kazahstan, Abdurasul Hasanovich Juraboev (24 de ani), din Uzbekistan, și Abror Habibov (30 de ani), din Uzbekistan - locuiesc în cartierul new-yorkez Brooklyn. Potrivit CNN, Akhror Saidakhmetov a fost arestat miercuri după-amiază pe Aeroportul John F. Kennedy din New York. Islamistul încerca să urce…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: